Αεραπόβαση του 2ου REP της Λεγεώνας των Ξένων στο Μάλι (Βίντεο))

Αεραπόβαση του 2ου REP της Λεγεώνας των Ξένων στο Μάλι (Βίντεο))

Αεραποβατική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χτες στο Μάλι, από το 2ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών της Λεγεώνας των Ξένων (2 régiment étranger de parachutistes – 2eREP).

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε  με μαζική ρίψη αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα από αεροσκάφος C-160 Transal της γαλλικής Αεροπορίας στο Τιμπουκτού συνοδεία μαχητικών Rafale τα οποία εξασφάλισαν προστασία από επίγειες και εναέριες απειλές.

Η ρίψη πραγματοποιήθηκε με νυχτερινό άλμα σε ΖΡ την οποία προηγουμένως είχαν εξασφαλίσει ανιχνευτές αλεξιπτωτιστές της Λεγεώνας των Ξένων ενώ καταγράφτηκε σε ζωντανό χρόνο από γαλλικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV τύπου Harfang .

Η καταγραφή της αεραπόβασης έγινε με τη χρήση υπέρυθρης κάμερας IR του UAV που έχει δεί εκτεταμένη δράση στο πλαίσιο της επιχείρησης Serval.

Αποστολή των αλεξιπτωτιστών ήταν να εξασφαλίσουν τη στρατηγικής σημασίας περιοχή αναμένοντας ενισχύσεις από τεθωρακισμένα του γαλλικού Στρατού.

Είναι άγνωστο -προς το παρόν – ποια είναι η εχθρική δύναμη που αντιμετωπίζουν αλλά και η διάταξη μάχης στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι προφανές ότι η εκτέλεση επιχειρησιακού νυχτερινού άλματος έγινε προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη αφάνεια από μονάδες ισλαμιστών ανταρτών που δρουν στην περιοχή και μάχονται εναντίον των γαλλικών δυνάμεων.

Το 2ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών είναι μια αερομεταφερόμενη μονάδα που ανήκει οργανικά στη  γαλλική Λεγεώνα των Ξένων, με έδρα το Camp Raffalli στη Κορσική. Αποτελεί τμήμα της 11 Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών η οποία με τη σειρά της είναι η αιχμή του δόρατος  των γαλλικών δυνάμεων ταχείας αντίδρασης.

Πρόκειται για επίλεκτη μονάδα που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα σκληρή διαδικασία επιλογής και εκπαίδευσης στελεχών η οποία αποδίδει ιδιαίτερα αξιόμαχες μονάδες που πλαισιώνουν μονάδες Ειδικών Δυνάμεων της Λεγεώνας των Ξένων.

Οι αλεξιπτωτιστές του Συντάγματος κατά κανόνα μεταβαίνουν σε 4μηνη ανάπτυξη στο εξωτερικό για εκπαίδευση σε αφιλόξενες περιοχές στη Β. Αφρική και τη Λατινική Αμερική ενώ διατηρούν ετοιμότητα άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις κρίσεων οπουδήποτε στο κόσμο μέσα σε 24-36 ώρες.

Σημειώνεται ότι η Λεγεώνα των Ξένων έχει εμπλακεί εξ αρχής στην επιχείρηση Serval στο Μάλι και μάλιστα πριν από την άφιξη των κύριων μονάδων του γαλλικού Στρατού ενώ οι αλεξιπτωτιστές είχαν τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν σε καίρια σημεία των επιχειρήσεων ενισχύοντας συμβατικές μονάδες τεθωρακισμένων και Μ/Κ Πεζικου του Γαλλικού Στρατού.

Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνεται η ρίψη αλεξιπτωτιστών της Λεγεώνας των Ξένων από C-160 από γαλλικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV τύπου Harfang.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.