Προγραμματισμένη επίσκεψη Μπαρόζο στη Μόσχα

Προγραμματισμένη επίσκεψη Μπαρόζο στη Μόσχα

Στην σκιά της κυπριακής κρίσης, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο πραγματοποιεί την Πέμπτη επίσημη επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην από καιρό προγραμματισμένη διήμερη επίσκεψή της στη Μόσχα.

Το ζήτημα της Κύπρου αναμένεται, φυσικά, να «εκτοξευτεί» στην κορυφή της ατζέντας των επαφών των αξιωματούχων από τις δύο πλευρές. Στη Μόσχα βρίσκεται και ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

Η Μόσχα, η οποία είχε ήδη χορηγήσει δάνειο στήριξης στη Λευκωσία (και μεγαλοκαταθέτες από την οποία έχουν θέσεις στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα), έχει χρησιμοποιήσει σκληρή ρητορική εναντίον των Βρυξελλών στο αναφορικά με την Κύπρο.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε χαρακτηρίσει την πρώτη απόφαση του Eurogroup «άδικη, ερασιτεχνική και επικίνδυνη» ενώ μόλις την Τετάρτη, ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε κατηγορήσει την ΕΕ πως συμπεριφέρεται «σαν ταύρος σε υαλοπωλείο».

Ο Ντ.Μεντβέντεφ είχε μιλήσει μάλιστα για «πρακτικές Σοβιετικής Ένωσης», λέγοντας πως η ΕΕ «έχει κάνει όλα τα λάθη που μπορεί κανείς να κάνει» και υπογραμμίζοντας ότι οι συζητήσεις για τη διάσωση της Κύπρου «πρέπει να γίνουν με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές».

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί μια λύση, «η οποία δεν θα διαταράσσει τις σχέσεις» της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.