ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

“Μύλος” η Team 6: Φαγώνονται για το ποιός τον σκότωσε!

“Μύλος” η Team 6: Φαγώνονται για το ποιός τον σκότωσε!

Μια νέα εκδοχή της ιστορίας που έγινε γνωστή για το πώς αμερικανοί βατραχάνθρωποι της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής μονάδας SEALTeam 6 εξουδετέρωσαν τον αρχιτρομοκράτη Οσάμα Μπίν Λάντεν απασχολεί τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Τις πραγματικές λεπτομέρειες ισχυρίζεται τώρα ότι αποκαλύπτει μέλος της ομάδας που συμμετείχε στην επιχείρηση στο Πακιστάν, παρά το γεγονός ότι το ζήτημα λόγω της ευρείας δημοσιότητα που έχει λάβει, έχει καταστεί πλέον «απαγορευμένο» στις συζητήσεις των εν ενεργεία στελεχών με τρίτους.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ στο CNN, ο βατραχάνθρωπος που έδωσε νέα στοιχεία, αμφισβητεί πλήρως όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα μέσα από τη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Esquire στις ΗΠΑ.

Μάλιστα δικαιολογεί την πρόθεση του να μιλήσει για τα πραγματικά γεγονότα, λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια από όλους όσους έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, για  τα όσα αναφέρονται και έχουν λάβει έκταση στα ΜΜΕ, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός αντίλογος.

Στην εξουδετέρωση του Μπίν Λάντεν έλαβαν μέρος 23 βατραχάνθρωποι SEAL μαζί με έναν διερμηνέα που εισέβαλλαν στο συγκρότημα που κρυβόταν στο Πακιστάν το πρωινό της 2ας Μαΐου 2011.

Κατά τη διάρκεια της εφόδου οι SEAL’s αναφέρεται ότι σκότωσαν δύο σωματοφύλακες του αρχιτρομοκράτη, έναν από τους υιούς του και τη γυναίκα ενός εκ των σωματοφυλάκων.

Οι πρώτοι SEAL που έφτασαν στον επάνω όροφο του συγκροτήματος ήταν ο βατραχάνθρωπος με το παρατσούκλι  “the point man,” ο βατραχάνθρωπος που έδωσε τη συνέντευξη στο περιοδικό γνωστός και ως “the Shooter” και ο Matt Bissonette ο οποίος έγινε γνωστός μετά την κυκλοφορία του βιβλίου που έγραψε για τα γεγονότα με τίτλο “No Easy Day”.

Η ΝΕΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αυτό που συνέβη σύμφωνα με τη νέα μαρτυρία είναι ότι ο “point man” ανέβηκε στη σκάλα και άνοιξε πυρ αμέσως μόλις αναγνώρισε τον τρομοκράτη ο οποίος ξεπρόβαλε από ένα δωμάτιο.

Η πρώτη βολή ήταν μοιραία για τον Λάντεν, και εν συνεχεία ο “pointman” εισέβαλε στο δωμάτιο όπου ακινητοποίησε υπό την απειλή όπλου τις δύο γυναίκες καθώς υπήρχε φόβος ότι θα μπορούσαν να φοράνε γιλέκο με εκρηκτικά (που αποτέλεσε σοβαρό ενδεχόμενο στο σχεδιασμό της επιχείρησης).

Στο δημοσίευμα του περιοδικού Esquire με τίτλο «Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπίν Λάντεν» αναφέρει ότι  ο εκτελεστής ήταν ο “Shooter”, ο οποίος λέει ότι ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Λάντεν που στεκόταν όρθιος με ένα όπλο κοντά του.

Καθώς προσπάθησε να το πιάσει άνοιξε πυρ και τον εξουδετέρωσε με δύο βολές απευθείας στο κεφάλι. Η εκδοχή αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη νέα μαρτυρία ενός εκ των μελών που συμμετείχαν στην έφοδο.

Άλλοι δύο βατραχάνθρωποι που εισέβαλλαν στο ίδιο δωμάτιο είδαν τον Λάντεν πεσμένο στο έδαφος και άνοιξαν επίσης πυρ για να τον αποτελειώσουν.

Μια εκδοχή σαφώς λιγότερο ηρωική από την νεότερη εκδοχή που αμφισβητεί όσα ανέφερε ο “Shooter” στο περιοδικό Esquire ότι δηλαδή ο Λάντεν στεκόταν όρθιος με όπλο δίπλα του, που προσπάθησε να το πιάσει με αποτέλεσμα να δεχτεί πυρά.

Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί ότι σύμφωνα με την νέα μαρτυρία, η CIA είχε ζητήσει από τους SEAL να μην πυροβολήσουν τον Λάντεν στο κεφάλι, για να καταστεί εύκολη η αναγνώριση του.

Αντίθετα ο “Shooter” ισχυρίζεται ότι επίτηδες σκόπευσε απευθείας στο κεφάλι κάτι που δεν έχει νόημα καθώς οι SEAL’s είναι επαγγελματίες και γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν ακόμη και υπό την πίεση της μάχης.

Σημειώνεται ότι αμερικανός αξιωματούχος που έχει γνώση των λεπτομερειών της αποστολής ανέφερε στο CNN ότι η νέα μαρτυρία «είναι η σωστή» κατά τη γνώμη του.

Σημειώνεται ότι κατά την έφοδο υπήρξε ανταλλαγή πυρών στο κτηριακό συγκρότημα μεταξύ τρομοκρατών και SEAL ενώ κατέπεσε και ένα ελικόπτερο από μηχανική βλάβη.

Με συγκεχυμένη τη κατάσταση μέσα σε σκοτάδι υπό πυρά, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πρωταγωνιστές που βρέθηκαν απέναντι στον Μπίν Λάντεν είναι οι προαναφερθέντες SEAL’s.

Και αυτό που τονίζεται είναι ότι η επιτυχία αυτή βασίζεται σε συλλογική προσπάθεια πολλών υπηρεσιών και μέσων, με μοναδική αμφιβολία.. το ποιος πραγματικά ήταν αυτός που εξουδετέρωσε τον πλέον καταζητούμενο τρομοκράτη όλων των εποχών!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.