SBS: Οι βατραχάνθρωποι του βρετανικού ναυτικού (βίντεο)

SBS: Οι βατραχάνθρωποι του βρετανικού ναυτικού (βίντεο)

Οι Βρετανοί SBS (Special Boat Servise) είναι η ελίτ ομάδα των Βατραχανθρώπων του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού. Οι SBS θεωρούνται κάτι σαν το αντίπαλο δέος των SAS και έχουν λάβει μέρος σε δεκάδες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, οι οποίες καλύπτονται από άκρα μυστικότητα.

Σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα, έλαβαν μέρος στην εισβολή της Βρετανίας στα νησιά Φόλκλαντ.

Η εκπαίδευσή τους είναι τόσο σκληρή που από τους 130 περίπου υποψήφιους κάθε χρονιά, μόλις 25 θα γίνουν μέλη αυτής της επίλεκτης ομάδας.

Πριν από εφτά χρόνια τρεις υποψήφιοι κατάρρευσαν σταδιακά ικαι πέθαναν λίγο αργότερα κατά την διάρκεια πορείας σαράντα χιλιομέτρων και βάρος σαράντα πέντε κιλών στο σακίδιό τους στα βουνά της Νότιας Ουαλίας, σε θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους σαράντα πέντε βαθμούς Κελσίου.

Οι οικογένειές τους κατηγόρησαν δύο εκπαιδευτές για αμέλεια και απροσεξία, όμως αμφότεροι αθωώθηκαν από τις κατηγορίες και επέστρεψαν στα καθήκοντά τους προσπαθώντας να φτάσουν τους υποψήφιους στα όριά τους.

Αυτοί που κόβονται φεύγουν την ίδια ημέρα και αυτοί που τα καταφέρνουν μέχρι τέλους γίνονται μέλη μιας φονικής μηχανής που καλείται πολύ συχνά να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Σχεδόν πάντοτε το καταφέρνουν, όμως υπήρξε μια φορά που δεν μπόρεσαν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους στην Νιγηρία.

Μια μικρή ομάδα SBS προσπάθησε στις 8 Μαρτίου του 2012 να απελευθερώσει τον Βρετανό Κρις Μακμάνους και τον Ιταλό Φράνκο Λαμολινάρα.

Αμφότεροι κρατούνταν από την οργάνωση Μπόκο-Χαράμ και οι Βρετανοί κομμάντος επέδραμαν στην τοποθεσία που τους είχαν, όμως σύμφωνα με τα λιγοστά που έγιναν γνωστά, οι τρομοκράτες τους εκτέλεσαν μόλις αρχισε η επιδρομή.

Όταν τέλιωσαν όλα, τα επτά «φαντάσματα του νερού» είχαν σκοτώσει όλους τους απαγωγείς των δύο άνδρών, οι οποίοι φέρεται να ήταν τριάντα άτομα, κάποιοι από τους οποίους εικάζεται ότι ζήτησαν έλεος.

Μόνο που το έλεος δεν περίσσευε εκείνη την μέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.