ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οι ΟΥΚάδες της Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ σε αποστολή ελέγχου ύποπτου εμπορικού στα ανοιχτά της Λιβύης

Οι ΟΥΚάδες της Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ σε αποστολή ελέγχου ύποπτου εμπορικού στα ανοιχτά της Λιβύης

Τετάρτη το απόγευμα, η Επιχείρηση IRINI επιβίβασε και επιθεώρησε τον Εμπορικό Σκάφος (MV) SERRANO σε εφαρμογή των ψηφισμάτων 2292 (2016) και 2526 (2020) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Το MV SERRANO είναι πλοίο General Cargo με σημαία του Παναμά, το οποίο αναχώρησε από την Αλεξάνδρεια (Αίγυπτος) στις 17 Νοεμβρίου και κατευθύνθηκε προς το Tobruk (Λιβύη).

Η ομάδα της ΔΥΚ απο την Ελληνική Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ (F 459) επιβιβάστηκε στο φορτηγό πλοίο σε διεθνή ύδατα, περίπου 42 nm Βορειοανατολικά του λιμανιού του Tobruk. Ενώ η επιχείρηση υποστηρίχθηκε απο το Οργανικό Ελικόπτερα της Φρεγάτας με τα Κομάντος της ΔΥΚ και εντός του Ε/Π

Η ομάδα επιβίβασης της ΔΥΚ εξέτασε τα διαθέσιμα έγγραφα στο πλοίο και επιθεώρησε το φορτίο. Δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο και το πλοίο κηρύχθηκε ελεύθερο να προχωρήσει.

Η διαδικασία πήγε ομαλά και η επιβίβαση πραγματοποιήθηκε σε μια συνεργατική ατμόσφαιρα τόσο του πλοιάρχου όσο και του πληρώματος. Όλες οι συνιστώμενες προφυλάξεις COVID-19 παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας.

Η επιχείρηση Irini αποτελεί μέρος της δέσμευσης της ΕΕ να υποστηρίξει τη διαδικασία του Βερολίνου. Το βασικό καθήκον της επιχείρησης EUNAVFOR MED IRINI είναι η εφαρμογή εμπάργκο όπλων μέσω της χρήσης εναέριων, δορυφορικών και θαλάσσιων περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να υποστηριχθεί η διαδικασία για τη σταθερότητα στη Λιβύη και την ειρήνη στον πληθυσμό της

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιχείρηση είναι σε θέση να διενεργεί επιθεωρήσεις σκαφών στην ανοικτή θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης για τις οποίες υπάρχουν υπόνοιες ότι μεταφέρει όπλα ή σχετικό υλικό από και προς τη Λιβύη σύμφωνα με το σχετικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.