ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εξουδετέρωσαν τον υπαίτιο της εισβολής στη Βεγγάζη

Εξουδετέρωσαν τον υπαίτιο της εισβολής στη Βεγγάζη

Τρομοκράτη ύποπτο για τη συμμετοχή στην επίθεση του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη το 2012, συνέλαβαν αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις με τη συνεργασία μυστικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια Ειδικής Επιχείρησης  που πραγματοποιήθηκε χτες τη νύχτα στη πόλη της Ντάρνα στη Λιβύη.

Πρόκειται για τον Sufyan bin Qumu, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αναφέρεται ότι έφερε ένοπλη αντίσταση και δέχτηκε τα πυρά των ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στρατιωτικών αξιωματούχων που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ο ύποπτος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και  νοσηλεύεται με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε σοβαρή κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πρόκειται για Λίβυο ισλαμιστή πολέμαρχο ο οποίος μάλιστα είχε φυλακιστεί επί σειρά ετών στο Γκουαντάναμο ενώ αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε συνεργαστεί με τον αρχιτρομοκράτη Οσάμα Μπίν Λάντεν ενώ είχε χαρακτηριστεί ως απειλή για την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ.

Νωρίτερα είχε φυλακιστεί από το καθεστώς Καντάφι το 2007 αλλά για άγνωστους δόθηκε αμνηστία το 2010. Με την έναρξη της εξέγερσης στη χώρα το 2011 ο bin Qumu ανάλαβε ηγετικό ρόλο στις τάξεις των ισλαμιστών ανταρτών στη Βεγγάζη.

Με το χάος που επακολούθησε μετά τη πτώση του καθεστώτος παρέμεινε επικεφαλής μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης με την ονομασία Ansar al-Sharia με στόχο την μετατροπή της Λιβύης σε ισλαμικό κράτος με αυστηρή επιβολή του νόμου της Σαρίας.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 οι ισλαμιστές της οργάνωσης Ansar al-Sharia φέρονται ως οι βασικοί υπεύθυνοι για την εισβολή στο κτήριο του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη με αποτέλεσμα τη δολοφονία του αμερικανού Προξένου Κρίς Στήβενς  και άλλων 3 αμερικανών που ήταν μέλη της συνοδείας του. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.