Νέα εποχή για τις Ειδικές Δυνάμεις στη Ρωσία

Νέα εποχή για τις Ειδικές Δυνάμεις στη Ρωσία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αποφάσισε να επενδύσει περισσότερα από 300 εκ $ για την εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων του ρωσικού Στρατού.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο Αντιστράτηγος Βλαντιμίρ Σαμανόβ, διοικητής των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων Airborne Assault Forces (VDV).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει όπως έγινε γνωστό μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια με σκοπό την ενίσχυση της ικανότητας ταχείας αντίδρασης καθώς και τη δημιουργία κινητής στρατιωτική διοίκησης  Ειδικών Επιχειρήσεων στη Ρωσία.

Την περίοδο του ψυχρού πολέμου, ήταν ο φόβος και ο τρόμος των ανδρών της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Το όνομα Βόισκα Σπιτσιάλνοβο Ναζνατσίνιγια, ή αλλιώς Σπέτσναζ προκαλούσε ρίγος…

Φυσικά ο ψυχρός πόλεμος ανήκει στο παρελθόν, η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει πλέον αλλά οι Σπέτσναζ, παραμένουν η ελίτ του Ρωσικού στρατού και θεωρούνται ακόμη εκ των κορυφαίων ειδικών δυνάμεων του κόσμου. Στη Ρωσία λένε ότι είναι η πρώτη και η τελευταία γραμμή άμυνας της χώρας

Στις ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις συμπεριλαμβάνονται επίσης μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων, οι αερομεταφερόμενες μονάδες Αλεξιπτωτιστών, καθώς και επίλεκτες μονάδες του Ναυτικού και του Στρατού και της FSB.

Στο πλαίσιο του νέου μετασχηματισμού δόγματος όλες οι επίλεκτες μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων θα υπαχθούν επιχειρησιακά στο ρωσικό Γενικό Επιτελείο.

Η αλλαγή αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας 5ης τακτικής-στρατηγικής διοίκησης η οποία θα είναι ικανή να ανταποκριθεί σε απειλές και προκλήσεις τόσο εντός όσο και εκτός ρωσικής επικράτειας.

Η επιχειρησιακή εκμετάλλευση των ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων στο εξωτερικό συνδέεται με επιχειρήσεις σταθεροποίησης στο πλαίσιο του ΟΗΕ όσο και από τις υποχρεώσεις σε ρόλο αντιτρομοκρατίας που απορρέουν από τη Συνθήκη Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας, που σχηματίστηκε στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και χρησιμεύει ως μια αμοιβαία αμυντική συμμαχία μεταξύ Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Αρμενίας και τα τέσσερα κράτη της Κεντρικής Ασίας, εκτός από το Τουρκμενιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.