ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Ψαρεύουν παράνομα σε απόσταση αναπνοής από τη Λέρο

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Ψαρεύουν παράνομα σε απόσταση αναπνοής από τη Λέρο

Με τουρκικές μηχανότρατες έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τη Λέρο και ψαρεύουν παράνομα Τούρκοι ψαράδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ στη χώρα μας απαγορεύεται το ψάρεμα με μηχανότρατες από την 1η Ιουνίου μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη, έξι μηχανότρατες από τη γειτονική χώρα, δεν λαμβάνουν υπόψη καμία από τις απαγορεύσεις και ψαρεύουν, σα να μην τρέχει τίποτα, στα ελληνικά ύδατα.

«Ψαρεύουν σε μέρη αβαθή, με εργαλεία που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Δημιουργούν μεγάλη ζημιά» λέει ο συνεργάτης του Ινστιτούτου. κ. Θ. Τσιμπίδης.

Στο ρεπορτάζ του Alpha, αναφέρεται πως αγέλες αλιευτικών αποπλέουν ξημερώματα από τα παράλια της Τουρκίας και φτάνουν να ψαρεύουν ακόμα και σε 100 μέτρα απόσταση από τα παράλια της Λέρου, της Σάμου ή της Κω.

Μάλιστα, ορισμένα εξ αυτών, αλλάζουν εν πλω τη σημεία τους και πλέουν με ελληνική, ενώ όταν διαπιστώνουν πως βιντεοσκοπούνται, τρέπονται σε φυγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά τους, οι Έλληνες ψαράδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ζητούν καλύτερους και περισσότερους ελέγχους, καθώς οι Τούρκοι υπονομεύουν τη δουλειά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.