ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Μ.Αριντς για Χάλκη

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Μ.Αριντς για Χάλκη

Mετά από πολλές απαντήσεις-ψιθύρους στις βροντερές τουρκικές προκλήσεις, επιτέλους το υπουργείο Εξωτερικών άρθρωσε κάποια πιο “βαριά” απάντηση στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς για τις προϋποθέσεις “αμοιβαιότητας” σε ότι αφορά την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη. Mια απάντηση που κάνει – επιτελους – αναφορά στην τραγική μοίρα του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

Σχολιάζοντας το αίτημα του Μπουλέντ Αρίντς περί αμοιβαιότητας, του ζήτησε να σταματήσουν αυτού του είδους οι δηλώσεις που δεν βοηθούν στη διατήρηση και ενίσχυση του κλίματος συνεννόησης που υπάρχει και έθεσε ζήτημα αντιμετώπισης από την Τουρκία των μερικών εκατοντάδων Ελλήνων που έχουν απομείνει στην Κωνσταντινούπολη, από τις εκατοντάδες χιλιάδες που ζούσαν εκεί.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Δελαβέκουρα έχει ως εξής:

«Συγκρατούμε, από τη δήλωση του κ. Αρίντς, τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας διάκειται θετικά στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Και περιμένουμε.

Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης θα είναι ένα θετικό σημάδι για τις προθέσεις και την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση της Τουρκίας.

Οσο για τα περί αμοιβαιότητας, οι δεκάδες χιλιάδες Μουσουλμάνοι της Θράκης, επειδή ακριβώς ζουν κάτω από τις αρχές του Κράτους Δικαίου, της Ισονομίας και της Ισοπολιτείας, μπορούν να απαντήσουν.

Οχι όμως και οι μερικές εκατοντάδες των Ελλήνων, που έχουν απομείνει στην Κωνσταντινούπολη, από τις εκατοντάδες χιλιάδες που ζούσαν εκεί.

Καλό θα είναι να σταματήσουν αυτές οι δηλώσεις, που κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στη διατήρηση και ενίσχυση του κλίματος συνεννόησης που υπάρχει στις σχέσεις ανάμεσα στις χώρες μας».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Το ΥΠΕΞ απορρίπτει αίτημα της Τουρκίας για ανταποδοτικά προκειμένου να ανοίξει η Σχολή της Χάλκης | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/105223#ixzz2TIitPcCm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.