Τουρκικά ΜΜΕ: «FRONTEX και Έλληνες κομάντος έλεγξαν τουρκικό πλοίο για παράνομους μετανάστες»

Τουρκικά ΜΜΕ: «FRONTEX και Έλληνες κομάντος έλεγξαν τουρκικό πλοίο για παράνομους μετανάστες»

Επίθεση σε FRONTEX και Ελλάδα έκανε τουρκικό ΜΜΕ γιατί υποστηρίζει πως έκαναν έλεγχο σε τουρκικό ιστιοφόρο, το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο για μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα τονίζουν ότι «οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, συνεχίζουν τις προκλήσεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο, παρενοχλώντας συχνά τουρκικά αλιευτικά σκάφη στο Αιγαίο Πέλαγος, ενώ σταμάτησαν και έλεγξαν τούρκικο ιστιοφόρο κοντά στην περιοχή της Λέσβου.

Σκάφος της υπηρεσίας της ΕΕ με σημαία Πορτογαλίας, το οποίο ανήκε στη δύναμη FRONTEX, και στο οποίο επέβαιναν Έλληνες κομάντος, σταμάτησε το τουρκικό ιστιοφόρο Μ/Ν Δαρδανέλια, αναζητώντας στα κλειστά μέρη του σκάφους λαθρομετανάστες έχοντας στα χέρια συνεχώς στην σκανδάλη.

Ο Emre Aksoy, καπετάνιος του σκάφους, δήλωσε ότι η έρευνα που πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία ειδοποίηση και ήταν αντίθετη με τους διεθνείς κανόνες, για αυτό και ο ίδιος ζήτησε άδεια από τις τουρκικές αρχές να ερευνήσουν το σκάφος με τουρκική σημαία.

Ο Έλληνας επικεφαλής αξιωματικός από την άλλη πλευρά, έψαξε τα κλειστά τμήματα του ιστιοφόρου, κάτι που θεώρησε ως απειλή ο Τούρκος καπετάνιος μιλώντας για δήθεν “σκληρή απάντηση” από μεριάς των Ελλήνων κομάντος αν συναντούσαν αντίσταση».

Ο Τούρκος καπετάνιος του σκάφους μετά την απομάκρυνση του σκάφους της FRONTEX κάλεσε το τουρκικό Ναυτικό και τη Διοίκηση του Λιμενικού και είπε τι συνέβη παραπονούμενος για πράγματα αυτονόητα σε κάθε μέρος του κόσμου.

Μιλώντας στην εφημερίδα Milliyet, ο Aksoy είπε: «Το γεγονός ότι τα χέρια των Ελλήνων στρατιωτών ήταν συνεχώς στα όπλα τους, και οι απειλές τους ότι θα μας μεταφέρουν στη Λέσβο, αποκαλύπτουν την έκταση της παρενόχλησης. Αυτή η παρενόχληση μας έχει στενοχωρήσει όλους».

Καταρχήν ο τυπικός έλεγχος του πλοίου δεν αποτελεί αδίκημα σε καμία περίπτωση, ενώ η στάση των Τούρκων γενικά είναι προκλητική αφού σε κάθε επιχειρούμενο έλεγχο σε διεθνή ή ελληνικά ύδατα, οι ίδιοι καλούν το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ή το λιμενικό για προκληθεί ντόρος μεταξύ των δυο χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάγια επιδίωξη της Άγκυρας με κάθε τρόπο είναι να αμφισβητηθεί η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, που αυτοί οι ίδιοι με προτροπή του Ερντογάν το ονομάζουν πλέον «Θάλασσα των νήσων», επίτηδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.