Πτήση αμερικανικών F-15 και ελληνικών F-16 στη Λήμνο – Εκνευρισμός της Άγκυρας

Πτήση αμερικανικών F-15 και ελληνικών F-16 στη Λήμνο – Εκνευρισμός της Άγκυρας

Σε μια κίνηση μέσω της οποίας η ελληνική πλευρά αμφισβητεί τις αιτιάσεις και τις επιδιώξεις της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών αποτελεί η κοινή πτήση που πραγματοποίησαν ελληνικά και αμερικανικά αεροσκάφη στο Αιγαίο και ειδικότερα στη Λήμνο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA η συνεκπαίδευση των ελληνικών αεροσκαφών και των αμερικανικών F-15 πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 20/10. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά έθεσε το σχέδιο πτήσης στην αμερικανική πλευρά, η οποία και το αποδέχθηκε. Η συνεκπαίδευση αυτή ερμηνεύεται ως μια κίνηση-μήνυμα προς την Τουρκία.

Δίχως τέλος οι τουρκικές προκλήσεις

Σημειώνεται ότι τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις το μεσημέρι της Τετάρτης πάνω από το Αιγαίο και συγκεκριμένα πάνω από Οινούσσες, Λειψούς και Φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στις 14:13 ζεύγους τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι στα 21.000 πόδια και ένα λεπτό αργότερα πέταξε πάνω από τους Λειψούς στα 21.000 πόδια.

Στη συνέχεια το ζεύγος των μαχητικών διαχωρίστηκε και πραγματοποίησε υπερπτήση στις 14:29 πάνω από τις Οινούσσες, το πρώτο αεροσκάφος στα 27.000 πόδια και το δεύτερο αεροσκάφος στα 29.000 πόδια.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, αντελώς ακατανόητες χαρακτήρισε τις τουρκικές αντιδράσεις για τις συμφωνίες της χώρας μας με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά τις επαφές του στο Ομάν, όπου βρίσκεται. Ειδικότερα, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της Τουρκίας αναφορικά με τις δύο συμφωνίες που υπέγραψε (Γαλλία, ΗΠΑ) η Ελλάδα, τη χθεσινή τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και την έκθεση της Κομισιόν, ο κ. Δένδιας απάντησε πως «ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά μέσα τουλάχιστον στο πλαίσιο των αρχών του Δικαίου, της καλής γειτονίας, της συνεννόησης μεταξύ των εθνών και των χωρών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Δένδιας διαμήνυσε ότι οι συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και με τις ΗΠΑ είναι απολύτως ωφέλιμες και για το ΝΑΤΟ και για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή μας. «Οι τουρκικές αντιδράσεις εξηγούνται μόνο, το έχω ξαναπεί, αν η Τουρκία προσλαμβάνει τον εαυτό της ως επιτιθέμενο κράτος. Υπό οποιαδήποτε άλλη έννοια είναι παντελώς ακατανόητες» υπογράμμισε περαιτέρω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.