ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σύλληψη Ελλήνων στον Έβρο: Οι Τούρκοι είχαν συλλάβει και τον πατέρα της κοπέλας το 2015!

Σύλληψη Ελλήνων στον Έβρο: Οι Τούρκοι είχαν συλλάβει και τον πατέρα της κοπέλας το 2015!

Τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολούνται εκτενώς με την σύλληψη του ζεύγους Ελλήνων στην Αδριανούπολη.

Όπως υποστηρίζουν, ο 41χρονος αστυνομικός «πήγε με το αυτοκίνητο του στην Αδριανόπουλη με την κοπέλα του για τουρισμό και συνελήφθη από τη χωροφυλακή με την αιτιολογία, ότι εισήλθε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη με το GPS του ανοιχτό».

«Ταξιδεύοντας με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μπήκε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Doyran», απέναντι από την Παλαιά Σαγήνη, στην τουρκική πλευρά του Έβρου. «Ο (…) και η κοπέλα του, που συνελήφθησαν από την τουρκική χωροφυλακή, οδηγήθηκαν στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάν.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Γενική Εισαγγελία του Κεσάν, ερευνήθηκαν τα κινητά τηλέφωνα του Έλληνα αστυνομικού και της κοπέλας. Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη», μεταδίδουν τουρκικά μέσα.

Ο αστυνομικός και η γυναίκα που βρισκόταν μαζί του, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, συνελήφθησαν κοντά στο χωριό Doyran της Αδριανούπολης, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Μπήκαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή».

Ενδεικτικά είναι όσα αναφέρει η τουρκική Haberler, η οποία αναφέρει πως ο αστυνομικός μπήκε σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Παράλληλα, αναφέρουν πως κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα και τα προσωπικά αντικείμενα και των δυο συλληφθέντων, τη στιγμή που οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο πατέρας της Αθηνάς, Δημήτρης Τζιάκας, είχε – προ εξαετίας – συλληφθεί και κατηγορηθεί από τις τουρκικές αρχές ότι δήθεν είχε εισέλθει παράνομα σε τουρκικά ύδατα με την ιδιότητα του ψαρά. Το περιστατικό συνέβη, συγκεκριμένα, στις 14 Μαΐου του 2015, σε τουρκικά χωρικά ύδατα στη θαλάσσια περιοχή των εκβολών του Δέλτα του Έβρου. Στη δίκη που ακολούθησε ο κ.Τζιάκας αθωώθηκε, όπως και άλλοι δύο που επέβαιναν μαζί του στο αλιευτικό σκάφος.

Οι τρεις Έλληνες αλιείς είχαν παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, δεν προέκυψε, όμως, κατά την τελική νομική κρίση παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Ύστερα, δε, από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελληνική Λιμενική Αρχή της Αλεξανδρούπολης και τις τουρκικές διωκτικές αρχές, κυβερνήτης και πλήρωμα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κύρωση. Επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς στην Αλεξανδρούπολη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.