Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της ναυμαχίας της Μυκάλης

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της ναυμαχίας της Μυκάλης

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε φέτος η 189η επέτειος της ναυμαχίας της Μυκάλης με τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Πυθαγόρειο της Σάμου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ παρέστησαν επίσης ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο Γραμματέας Οργανωτικού Γεώργιος Λουλουδάκης, ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, ο βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Νάσος Γιακαλής.

Το βράδυ της Δευτέρας εψάλη εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσογείας και του μητροπολίτη Σάμου, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Μεταμόρφωσης στο λιμάνι του Πυθαγορείου και οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την αναπαράσταση της ναυμαχίας της Μυκάλης και το κάψιμο της τουρκικής ναυαρχίδας, ενώ ένα φαντασμαγορικό θέαμα προσέφεραν τα βεγγαλικά που έκαναν μέρα τον ουρανό του Πυθαγορείου εντυπωσιάζοντας τους εκατοντάδες επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη γιορτή του νησιού.

Το πρωί της Τρίτης τελέσθηκε δοξολογία και εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Λογοθέτη Λυκούργου αρχηγού της ελληνικής επανάστασης, ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής ακούστηκαν από το συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά του εν λόγω κόμματος, ενώ ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος αποχώρησαν εφαρμόζοντας τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιστρέφοντας μετά την κατάθεση για την υπόλοιπη τελετή.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην Πλατεία Ειρήνης με ομιλία του δημάρχου Στέλιου Θάνου και πολιτιστικές εκδηλώσεις με τοπικούς χορούς και τραγούδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.