ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Οι τούρκοι (THY) θέλουν να αγοράσουν Aegean και Olympic Air!

Οι τούρκοι (THY) θέλουν να αγοράσουν Aegean και Olympic Air!

Οι τουρκικές αερογραμμές (ΤΗΥ) σκέφτονται να αγοράσουν την ελληνική Aegean και την Olympic Air., γράφουν τουρκικές εφημερίδες , οι οποίες αναφέρουν επίσης πως λέγεται ότι οι τουρκικές αερογραμμές στοχεύουν να εκτελούν πτήσεις από την Αθήνα σε διάφορα σημεία.

Σημειώνεται επίσης ότι οι τουρκικές αερογραμμές αγόρασαν το 2008 τις αερογραμμές Βοσνίας- Ερζεγοβίνης αλλά αργότερα σε 4 χρόνια τις πούλησαν. Στη συνέχεια είχαν πραγματοποιήσει επαφές για την αγορά των Πολωνικών αερογραμμών LOT αλλά τελικά η αγορά δεν έγινε.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Vatan, Cumhurieyt και  Turkiye , η THY που επιθυμεί να αγοράσει την Olympic Air για να μεγαλώσει στην περιοχή στην πρώτη φάση σκέπτεται να διατηρήσει την ονομασία Olympic και αργότερα να την ενσωματώσει πλήρως. Η τουρκική πολιτική αεροπορία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών μαζί με το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ Κωνσταντινούπολης ως κόμβο (hub).Στόχος των τουρκικών αερογραμμών είναι να πραγματοποιεί πτήσεις σε διάφορα σημεία στο εξωτερικό. 

Οι τουρκικές αερογραμμές ενδιαφέρονται και για την Aegean και αναμένεται στο μέλλον να καταθέσουν πρόταση και γι αυτήν, αναφέρει η Vatan.  

Οι Τουρκικές Αερογραμμές διέψευσαν πληροφορίες τις φήμες που κυκλοφόρησαν σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς της Olympic Airκαι της Aegean Airlines”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εστάλη στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης « σε κάποια μέσα ενημέρωσης υπήρξαν δημοσιεύματα για ενδεχόμενο εξαγοράς της Olympic Air και της Αegean Airlines. Tα δημοσιεύματα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ « η είδηση κυκλοφόρησε εδώ και έναν μήνα από διάφορα ελληνικά blog αναπαράχθηκε από ελληνικά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης και οι Τουρκικές Αερογραμμές τώρα τη διέψευσαν».

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι ο αριθμός επιβατών των τουρκικών αερογραμμών σημείωσε αύξηση κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου κατά 24% και αυξήθηκε στα 26,9 εκατ. Η αύξηση επιβατών στις εσωτερικές γραμμές ήταν κατά 22% και στις εξωτερικές 26%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.