ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

“Ήρθε η ώρα να αποδοθεί ξανά στους μουσουλμάνους”

“Ήρθε η ώρα να αποδοθεί ξανά στους μουσουλμάνους”

Μετά την μετατροπή του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας της Νίκαιας από μουσείο σε τζαμί και την πρόσφατη επίσης μετατροπή της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας, παρά τις διαμαρτυρίες πολλών κατοίκων της περιοχής, σε τζαμί τώρα δε μένει παρά και η πασίγνωστη παγκοσμίως και προστατευόμενη από την UNESCO Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης να ξαναγίνει και πάλι μουσουλμανικό τέμενος. 

Μέχρι το 1930 στο χώρο της Αγίας Σοφίας γίνονταν μουσουλμανική προσευχή ενώ το 1934 το μεγαλοπρεπες κτίσμα έγινε μουσείο και από τότε το επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Τώρα, όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα της hurriyetdailynews, ήρθε η ώρα να αποδοθεί ξανά στους μουσουλμάνους.

«Υπάρχουν πλέον ενδείξεις ότι ορισμένες ομάδες προσπαθούν να καλλιεργήσουν στη λαϊκή γνώμη την αντίληψη ότι η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, το σύμβολο της χριστιανικής πίστης, θα πρέπει να μετατραπεί σε τζαμί» ανέφερε ιερέας.

Στη δήλωση υπενθυμίζεται ότι ένας Τούρκος πολίτης είχε υποβάλει αίτηση πριν από λίγους μήνες στην Εθνοσυνέλευση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Αλλά έτσι ήταν πάντα οι Τούρκοι, έπαιρναν τα σύμβολα και τα δημιουργήματα άλλων λαών και τα παρουσίαζαν ως δικά τους, ΄΄η τα έκαναν δικά τους με το έτσι θέλω. Αλήθεια τι  θα κάνει το ελληνικό ΥΠΕΞ; Μόνο να “χαϊδεύει” τα αυτιά των Αμερικανών, υποστηρίζοντάς τους στην βοήθεια που θα προσφέρουν στην Αλ Κάιντα για να εξοντώσουν ελληνορθόδοξους πληθυσμούς είναι ικανοί;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.