Καμία αναφορά για τη Σχολή της Χάλκης από Τουρκία

Καμία αναφορά για τη Σχολή της Χάλκης από Τουρκία

Με μια σύντομη αλλά ιδιαίτερα σημαντική ανακοίνωση, το Οικουμενικό Πατριαρχείο δια του Ηγουμένου της Ι.Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για το γεγονός πως τελικά οι υποσχέσεις για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, δεν είχαν αντίκρισμα.

«Η μή συμπερίληψη του θέματος της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στο ανακοινωθέν σήμερα «πακέτο εκδημοκρατισμού» μας λύπησε βαθύτατα. Η απογοήτευσή μας είναι μεγάλη. Ως Πατριαρχείο τη φορά αυτή τρέφαμε βάσιμες ελπίδες ότι θα γινόταν. Δεν το περιμέναμε αυτό από την Κυβέρνησή μας» σημειώνει με νόημα ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος.

Στην γραπτή δήλωση του ο Μητροπολίτης ξεκαθαρίζει πως για το Πατριαρχείο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής, σημειώνοντας:

« Εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η επαναλειτουργία της Σχολής μας και δεν θα πάψουμε να την επιδιώκουμε. Παρακαλούμε τον Πρωθυπουργό μας να συνεχίσει προς την ορθή κατεύθυνση την πορεία για την πλήρη άρση της παραβίασης των ανθρωπίνων και των θρησκευτικών δικαιωμάτων των πολιτών του».

Τα τελευταία χρόνια η Κυβέρνηση Ερντογάν είχε αφήσει να καλλιεργηθούν ιδιαίτερες προσδοκίες για το θέμα, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν πως ήρθε πλέον η ώρα που η «βουβή» σχολή θα λειτουργούσε ξανά.

Ωστόσο, σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Τουρκίας είχε αφήσει να διαφανεί πως τελικά δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση αφήνωντας υπαινιγμούς για ανταλλάγματα που ζητούνται από την Ελλάδα.

Σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το πολυθρύλητο «πακέτο εκδημοκρατισμού» στο οποίο τελικά δεν υπήρξε καμία αναφορά στην Σχολή.

Πηγή: dogma.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.