ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τουρκία: Aναμένει ανάλογες κινήσεις από Ελλάδα

Τουρκία: Aναμένει ανάλογες κινήσεις από Ελλάδα

Δεν υπάρχει νομικό κώλυμα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής, επανέλαβε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, αλλά προσέθεσε ότι η ‘Αγκυρα αναμένει μια αμοιβαία χειρονομία από την Ελλάδα, αναφέροντας ως παράδειγμα την εκλογή του μουφτή στη δυτική Θράκη από την «τουρκική κοινότητα».

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός παρατήρησε ότι «εν αναμονή της εξαγγελίας της δέσμης μέτρων εκδημοκρατισμού, η ελληνική κοινότητα πίστευε ότι το χρόνιο αίτημά της θα έβρισκε ανταπόκριση, αλλά τελικά, η εξαγγελία των μέτρων άφησε διάχυτη μια αίσθηση απογοήτευσης».

Ο Τ. Ερντογάν επισήμανε ότι ο μουφτής της Δυτικής Θράκης, που σήμερα διορίζεται από την ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να εκλέγεται από τη «μουσουλμανική-τουρκική κοινότητα», υποστηρίζοντας ότι αυτό προβλέπεται στις σχετικές διατάξεις της Συνθήκης της Λοζάνης.

«Εμείς [η τουρκική κυβέρνηση] δεν διορίζουμε τον Έλληνα Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη. Η ελληνική κοινότητα επιλέγει το θρησκευτικό της ηγέτη. Γιατί λοιπόν θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει για το θρησκευτικό ηγέτη της τουρκικής κοινότητας στη δυτική Θράκη;», σχολίασε ο Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι «η τουρκική κυβέρνηση έχει χορηγήσει τουρκική υπηκοότητα σε ξένους κληρικούς λόγω έλλειψης μελών της Ιεράς Συνόδου».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι στην Αθήνα υπάρχουν δύο τεμένη που κατεδαφίστηκαν και συμπλήρωσε: «Είπαμε στην Ελλάδα, επιτρέψτε να φτιάξουμε τα τεμένη αυτά, δώστε άδεια για την επιδιόρθωση του τεμένους Φετχιγιέ και εμείς μπορούμε να ανοίξουμε σε ένα λεπτό τη Θεολογική Σχολή».

πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.