ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

E.Μπαγίς: “Γέφυρα η μουσουλμανική μειονότητα”

E.Μπαγίς: “Γέφυρα η μουσουλμανική μειονότητα”

Γέφυρα και σύμμαχο στην προσπάθεια η ελληνοτουρκική φιλία να γίνει ακόμα ισχυρότερη, χαρακτήρισε τη μουσουλμανική μειονότητα ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια ιδιωτικής επίσκεψής του στη Θράκη.

Ο Τούρκος υπουργός είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας στην Κομοτηνή και την Ξάνθη πριν αναχωρήσει οδικώς για τη χώρα του.

Η επίσκεψη του κ. Μπαγίς έγινε μετά την ολοκλήρωση επαφών του στην Αθήνα και ξεκίνησε με γεύμα προς τιμήν του από παράγοντες της μειονότητας, με τη συμμετοχή του τούρκου προξένου στην Κομοτηνή και των αυτοαποκαλούμενων «εκλεγμένων μουφτήδων» Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται από το Ελληνικό κράτος.

Ο κ. Μπαγίς επισκέφτηκε επίσης το σύλλογο νεολαίας της μειονότητας, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Τουρκία δείχνει φροντίδα για τους μουσουλμάνους της Θράκης. «Είστε γέφυρα, ο πιο σημαντικός σύμμαχος και εταίρος, στην προσπάθεια η ισχυρή ελληνοτουρκική φιλία να γίνει ακόμα ισχυρότερη. Αν εσείς έχετε ηρεμία, τότε ακόμα πιο ήρεμες θα είναι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Τουρκία».

Ο Τούρκος υπουργός κάλεσε τα μέλη της μειονότητας να επιδιώξουν να είναι ισότιμοι πολίτες της Ελλάδας, να μάθουν τη γλώσσα, τα έθιμα, χωρίς όμως να αφομοιωθούν, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην καταγωγή του Τούρκου υπουργού Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος γεννήθηκε στη Θράκη, προτρέποντας τα μέλη της μειονότητας να αξιοποιήσουν τον πολιτισμό και την εκπαίδευση για να βοηθήσουν την περιοχή.

Ο κ. Μπαγίς επισκέφθηκε και το Εσκί Τζαμί ενώ αργότερα αναχώρησε για την Ξάνθη, όπου είχε επίσης συναντήσεις με φορείς της μουσουλμανικής μειονότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.