Ερευνα για το τουρκικό F-16D που κατέρριψε η ΠΑ

Ερευνα για το τουρκικό F-16D που κατέρριψε η ΠΑ

Με μια ακόμα κίνηση που θα έχει ως μοναδικο αποτέλεσμα την αύξηση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, η Αγκυρα ετοιμάζεται να διεξάγει έρευνες δυτικά της Χίου προκειμένου να ανελκύσει την σωρό του σμηναγού Ναίλ Ερντογάν, όπως και του αεροπλάνο του, ένα διθέσιο F-16D που καταρρίφθηκαν στα ανοιχτά της Χίου κατά την διάρκεια αερομαχίας με ελληνικό Mirage 2000EGM στις 8/10/1996.

Η ελληνική πλευρά ουέποτε μέχρι σήμερα έχει παραδεχθεί επίσημα ότι καταρρίφθηκε το τουρκικό F-16D από ελληνικό μαχητικό. Ο δεύτερος πιλότος, είχε διασωθεί και νοσηλευθεί σε ελληνικό νοσοκομείο και ο οποίος να σηγμειωθεί σε ερωτήσεις Έλληνα δημοσιογράφου στα τουρκικά απαντούσε στα… αγγλικά. …

«Τερματίζεται ο πόνος 17 ετών» είναι ο τίτλος της εφημερίδας και αναφέρει πως «θα βγει η σορός του Ναίλ Ερντογάν από το αεροσκάφος που είχε πέσει το 1996 στο Αιγαίο. Η κόρη του Εβρίμ τονίζει πως «θα “τελειώσει η νοσταλγία μου”».

Φυσικά και να βρούν το αεροσκάφος είναι αδύνατον να βρουν τον πιλότο μετά από τ’οσα χρόνια, αλλά αυτό δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει και τόσο.

Το ότι θα έχουν μια ερευνητική ομάδα στην μέση του Αιγαίο, πιθανότατα συνεπικουρούμενα από μέα των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκία, φυσικά από μόνο του είναι μια πρόκληση.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η Εβρίμ Ερντογάν – κόρη του σμηναγού Ναίλ Ερντογάν, έστειλε επιστολή στον Αμντουλάχ Γκιουλ με 10.000 υπογραφές που ζητούσαν την εύρεση του αεροσκάφους και τις σορού.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ ανακοίνωσε πως «ο πρωθυπουργός (Eρντογάν) έδωσε εντολή για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργαςίες.

«Το αεροσκάφος μας ανοιχτά της Συρίας βρέθηκε και ανελκύστηκε από τα 1285 μέτρα. Στο Αιγαίο το βάθος είναι μόλις 400 μέτρα. Θα βγάλουμε τη σορό του πιλότου μας και το αεροσκάφος μας από τον βυθό της θάλασσας. Με τη βοήθεια του Θεού θα το κάνουμε αυτό».

Η υπόθεση της σορού του σμηναγού Ναίλ Ερντογάν ήρθε στην επικαιρότητα μετά την ανεύρεση από το Ναυτίλος του καταρριφθέντος από την Συρία αεροπλάνου και των πιλότων το 2012.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.