ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τουρκία: “Mη μιλάτε για θρησκευτικά δικαιώματα”

Τουρκία: “Mη μιλάτε για θρησκευτικά δικαιώματα”

Μετά την προαναγγελία του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης ότι η τουρκική κυβέρνηση θα μετατρέψει τον ναό της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη από μουσείο σε τζαμί και την αντίδραση του ελληνικού υπουγείου Εξωτερικών, η Άγκυρα θεώρησε σκόπιμονα μας κάνει και μαθήματα δημοκρατίας.

“Η Τουρκία δεν μπορεί να μάθει τίποτα από την Ελλάδα σχετικά με τα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε δήλωσή του.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν μεταχειριστεί με σεβασμό τα μουσουλμανικά μνημεία και τους χώρους λατρείας. “Η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη χωρίς ανοιχτά τζαμιά για προσευχή παρά τη μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα που διαθέτει”, ανέφερε.

Μουσουλμανική “κοινότητα” βέβαια να σημειωθεί που φρόντισε να δημιουργήσει η Άγκυρα κάτω απο την αδιάφορη και προδοτική στάση των ελληνικών κυβερνήσεων με το κατευθυνόμενο κύμα λαθρομετανάστευσης στη χώρα. 

Η δήλωση ήρθε ως απάντηση στην έκφραση οργής  του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ. για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και κυβερνητικού εκπροσώπου, Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία ως τζαμί και μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα να τη δει σύντομα ανοιχτή για τη μουσουλμανική προσευχή.

“Στεκόμαστε δίπλα στο τέμενος της Αγιάς Σοφιάς […], βλέπουμε την καημένη Αγιά Σοφιά και ελπίζουμε να επιστρέψει στις καλές της μέρες” είχε πει χαρακτηριστικά.

«Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για μετατροπή χριστιανικών Βυζαντινών ναών σε τεμένη συνιστούν προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων Χριστιανών και είναι ενέργειες αναχρονιστικές και ακατανόητες για ένα κράτος που διακηρύσσει ότι επιθυμεί να συμμετάσχει ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεμελιώδης αρχή της οποίας είναι ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας», ήταν η δήλωση του υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκια ιστορικά απέδειξε το “σεβασμό” στις θρησκευτικές ελευθερίες αφού φρόντισε να εξαφανίσει με Γενοκτονίες τους χριστιανικούς πληθυσμούς Ελλήνων, Αρμενίων, και Ασσυρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.