ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: “Ανοίξτε το Φετιχιέ Τζαμί αν θέλετε Χάλκη”

Τουρκία: “Ανοίξτε το Φετιχιέ Τζαμί αν θέλετε Χάλκη”

Τελικά η πρόσφατη απόφαση για ανέγερση ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό,

σε συνδυασμό με την γενικότερη ατολμία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στο θέμα της Σχολής της Χάλκης, φαίνεται να “άνοιξε την όρεξη” στους γείτονες.

Δεν εξηγείται αλλιώς ότι θέτουν ξαφνικά και εκ του μηδενός θέμα για το Φετιχιέ Τζαμί στην Αθήνα!

Το άνοιγμα του οποίου ως χώρου λατρείας θέτει ως όρο ο αναπληρωτής πρόεδρος Εξωτερικών Σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας και βουλευτής Κωνσταντινούπολης, Metin Külünk, για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης!

“Η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει το βήμα για να ανοίξει ξανά τη Θεολογική Σχολή της Χαλκης αν η Ελλάδα δεν κρατήσει την υπόσχεσή της και την υποχρέωση της συνθήκης της Λωζάννης να ανοίξει το Τζαμί στην Αθήνα”.

δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος από την γερμανική πόλη Βίτεν της Βεστφαλίας, όπου παρευρέθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από τον “Σύλλογο Αλληλεγγύης των Τούρκων Δυτικής Θράκης”.

Τόνισε ότι η Τουρκία δεν αναμένει την κατανόηση και τη δικαιοσύνη από την Ελλάδα. Σημείωσε πως υπάρχουν συναγωγές, εκκλησίες και τζαμιά που βρίσκονται δίπλα δίπλα σε πολλά μέρη της Κωνσταντινούπολης όπως στο Μπαλάτ και το Ορκάκιοϊ.

Όπως σημειώνεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης αναβλήθηκε λόγω έλλειψης σαφήνειας σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας του,

καθώς και “την άρνηση από την Ελλάδα να εφαρμόσει την  αρχή της αμοιβαιότητας, επιτρέποντας σε “τουρκικές μειονότητες” (!) να εκλέγουν τους δικούς τους θρησκευτικούς αξιωματούχους”…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.