ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

CHP: «Επίδειξη δύναμης με στόχο την Τουρκία»

CHP: «Επίδειξη δύναμης με στόχο την Τουρκία»

Άμεσες αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία η χθεσινή είδηση-αποκάλυψη για την κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου-Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Φεβρουαρίου και στην οποία όπως αποκλειστικά ενημέρωσε εχθές το defencenet.gr θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά το σύστημα αεράμυνας BUK-M1, την κατοχή του οποίου κρατούσε μυστική η κυπριακή κυβέρνηση μέχρι χθες!

Ο αντιπρόεδρος του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Φαρούκ Λόλογλου κάλεσε σήμερα την τουρκική κυβέρνηση να αντιδράσει, κάνοντας λόγο για “επίδειξη δύναμης η οποία έχει στόχο την Τουρκία”.

Σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία επέκρινε την εξωτερική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος του CHP είπε ότι «η Ελληνοκυπριακή διοίκηση και το Ισραήλ κάνουν μια κοινή στρατιωτική άσκηση η οποία καταπατεί τα δικαιώματα τόσο των Τουρκοκυπρίων όσο και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Φαρούκ Λόλογλου είπε ότι «δεν είναι μια άσκηση την οποία μπορεί κανείς να υποτιμήσει. Είναι μια επίδειξη δύναμης η οποία έχει στόχο την Τουρκία».

Προφανώς ο κ. Λόλογλου κάνει έμμεση αναφορά στο σύστημα BUK-M1, καθώς πλέον αφενός προκύπτει ένας νέος αποτρεπτικός παράγων της ελληνοκυπριακής άμυνας και αφετέρου θα πρόκειται για στρατιωτική άσκηση με μεγάλη εκπαιδευτική αξία, καθώς οι Ισραηλινοί θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία απέναντι στο συγκεκριμένο όπλο. Κάτι που σαφώς ενοχλεί τους Τούρκους.

«Ακόμη δεν έχουμε ακούσει τίποτα από το στόμα της κυβέρνησης του ΑΚΡ γι αυτό το θέμα. Το σημαντικό εδώ είναι η τόλμη και η δύναμη που αισθάνονται σε σημείο που να διοργανώνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Ίσως να αξιολογούν ότι δεν θα έχουν πολύ μεγάλη αντίδραση από την Τουρκία.

Και επίσης αυτό είναι δείγμα ότι η πολιτική που ακολουθεί το ΑΚΡ στην Ανατολική Μεσόγειο στο θέμα της Κύπρου, του Ισραήλ, του φυσικού αερίου και των φυσικών πόρων δεν είναι πολιτική», είπε ο Φαρούκ Λόλογλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.