Χονδροειδής προβοκάτσια στη Ρόδο με σκίσιμο Κορανίου και … προκηρύξεις ΧΑ

Χονδροειδής προβοκάτσια στη Ρόδο με σκίσιμο Κορανίου και … προκηρύξεις ΧΑ

Ένα παράξενο επεισόδιο που “μυρίζει” από μακριά, προβοκάτσια, συνέβη χθες το πρωί στο Μουσουλμανικό Νεκροταφείο της Ρόδου.

Άγνωστοι είχαν κάνει κομμάτια ένα κοράνι ενώ ταυτόχρονα στην είσοδο του νεκροταφείου είχαν ρίξει και “προκηρύξεις” της … Χρυσής Αυγής!

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Μουσουλμανικής Κοινότητας του νησιού.

Οι αρμόδιες Αρχές πάντως είναι εξαιρετικά προσεκτικές και επιφυλακτικές στο γεγονός αυτό και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την ταυτότητα των δραστών καθώς η προβοκάτσια είναι εμφανέστατη αφού ένας ένοχος δεν υπογράφει ποτέ την ενοχή του, οπότε η ρίωη προκηρύξεων από μόνη της καταδεικνύει έμμεσα ότι πρόκειται περί χρονδροειδούς προβοκάτσιας.

Μιλώντας στη rodiaki.gr ο μουσουλμάνος, Μουσταφά Σιέχ, που είναι πρώην πρόεδρος του συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου, είπε ότι “Αντικρύσαμε ένα ανατριχιαστικό θέαμα: Χιλιάδες σελίδες του Κορανίου σκισμένες

Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει, φυσικά, το περιστατικό, τονίζοτας ότι πρόκειται περί προβοκάτσιας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή της Ρόδου, αναφέρεται συγκεκριμένα για το περιστατικό:

«Πληροφορηθήκαμε για ένα συμβάν στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Ρόδου. Η Τ.Ο. Ρόδου δηλώνει επίσημα ότι ουδεμία σχέση έχει με την παραπάνω ενέργεια και καταδικάζει το γεγονός.

Σας ενημερώνουμε ότι το μουσουλμανικό νεκροταφείο της Ρόδου αποτελεί για μας πολιτιστική κληρονομιά.

Επίσης έχουμε να σας δηλώσουμε ότι η Χρυσή Αυγή δεν κάνει θρησκευτικό διαχωρισμό μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και ότι υποστηρικτές του κινήματος μας είναι αρκετοί Έλληνες πατριώτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Η ανωτέρω ενέργεια είναι καθαρά προβοκατόρικη που σκοπό έχει σίγουρα να αμαυρώσει τον νόμιμο πολιτικό αγώνα του κινήματός μας και να δημιουργήσει εντυπώσεις στην κλειστή κοινωνία της Ρόδου».

Η μουσουλμανική μειονότητα της Ρόδου είναι η πλέον ενσωματωμένη στον κοινωνικό ιστό του νησιού (όπως και αυτοί της Κω) μαζί με τους χριστιανούς συμπολίτες τους, αλλά τα τεέυταία 5 χρόνια αποτελεί σταθερό στόχο αποσταθεροποίησης και υποδαύλισης μίσους από την τουρκική πρεσβεία, όπου ριοργανώνει συχνά εκδηλώσεις στο νησί και έχει ανοίξει δίοδο επαφής με τους εξτρεμιστές της Θράκης…

Σα να μην έφθανε η προβοκάτσια, “καπάκι” ήρθαν και οι απειλές από τους εξτρεμιστές, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι πρόκειται για στημένη προβοκάτσια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.