ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκία: Η Ηurriyet κάνει τουριστική καμπάνια για την Παναγία Σουμελά

Τουρκία: Η Ηurriyet κάνει τουριστική καμπάνια για την Παναγία Σουμελά

Φωτογραφίες από το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, κοντά στην Τραπεζούντα, δημοσιεύει η ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Ηurriyet, προσκαλώντας επισκέπτες.

-Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά βρίσκεται στο όρος Μελά (όπως ονομάζεται σήμερα).

-Το μοναστήρι ιδρύθηκε στα 386 μΧ επί του Βυζαντινού αυτοκράτορα Θεοδόσιου (375 – 395). Σύμφωνα με την παράδοση, δύο ιερωμένοι το ίδρυσαν όταν ανακάλυψαν την -θαυματουργό εικόνα της Παναγίας σε σπήλαιο της περιοχής.

-Σήμερα το μοναστήρι αποτελεί τουριστική ατραξιόν. Περιβάλλεται από δάση και ποτάμια που συντελούν στην διαμόρφωση ενός μαγευτικού τοπίου, εκτός από την θρησκευτική του σπουδαιότητα.

-Όταν πραγματοποιεί λειτουργία στο μοναστήρι, που βρίσκεται «κρεμασμένο» σε γκρεμό στην ενδοχώρα της Τραπεζούντας, (λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα), ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συγκεντρώνονται πιστοί από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Γεωργία την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

-Στο εσωτερικό του ναού, παρά την εγκατάλειψη χρόνων, ορισμένες αγιογραφίες είναι διατηρημένες.

-Για να επισκεφτεί κάποιος το μοναστήρι, θα πρέπει να ανέβει πολλά σκαλιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.