ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ολόκληρο κινηματογραφικό σενάριο κατέστρωσαν Τούρκοι για «παρενοχλήσεις» από το Λιμενικό

Ολόκληρο κινηματογραφικό σενάριο κατέστρωσαν Τούρκοι για «παρενοχλήσεις» από το Λιμενικό

Τεχνητή ένταση στο Αιγαίο επιχειρούν να δημιουργήσουν για μια ακόμη φορά οι Τούρκοι.

Η εφημερίδα Posta με τον τίτλο «Ένοπλη επίθεση στο τουρκικό σκάφος», αναφέρει ότι ελληνικό λιμενικό θέλησε να παρεμποδίσει, με την απειλή των όπλων, τουρκικό ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, αλλά παρεμποδίστηκε από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Υπάρχει μάλιστα και μαρτυρία ενός Τούρκου καλλιτέχνη που γύριζε στην περιοχή ταινία και υποστηρίζει ότι όλα αυτά έγιναν σε τουρκικά ύδατα…

Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι άνδρες του ελληνικού λιμενικού, στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού, κυνήγησαν, επί 3-4 λεπτά, ταχύπλοο που ήταν, δήθεν, στα τουρκικά χωρικά ύδατα, και στο οποίο επέβαιναν τρεις Τούρκοι.

Στη συνέχεια προέβη σε προειδοποίηση και υπήρξε ισχυρισμός ότι αμέσως μετά πυροβόλησε 7-8 φορές και το σταμάτησε.

Το ταχύπλοο, το οποίο το ελληνικό σκάφος προσπάθησε να το οδηγήσει στην Κω, εντοπίστηκε από άλλο ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο συμπτωματικά – κατά την Posta – έκανε κινηματογράφηση για ντοκιμαντέρ στην περιοχή και στο σκάφος αυτό επέβαινε ο καλλιτέχνης του τουρκικού κρατικού θεάτρου, κ. Λεβέντ Τσελμέν (60 ετών) και ο καπετάνιος φίλος του, κ. Ρετζέπ Οκάι (62 ετών), οι οποίοι κατήγγειλαν το συμβάν με αποτέλεσμα, το τουρκικό πλοίο της Ακτοφυλακής που έφθασε να χρειαστεί να διασώσει το τουρκικό ταχύπλοο, το οποίο αποσύρθηκε στο Τουργκούτ Ρέις.

Κατά την εφημερίδα το συμβάν αποθανατίστηκε από τον κ. Τσελμέν και τον κ. Οκάι, οι οποίοι, έδωσαν τις εικόνες στην ακτοφυλακή και εξήγησαν σ’ αυτήν, σε κατάθεσή τους ως μάρτυρες, το συμβάν στιγμή προς στιγμή.

Ο Τσελμέν, αφού είπε ότι το Αιγαίο θα πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης, αποφάνθηκε στη εφημερίδα, ως… «ειδικός παρενοχλήσεων»(!):

«Το συμβάν αυτό αποτέλεσε ζωντανό παράδειγμα για το πόσο αυξήθηκαν οι παρενοχλήσεις από τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι σ’ ένα τέτοιο συμβάν. Αμέσως καταγράψαμε το γεγονός και καταγγείλαμε την κατάσταση στην τουρκική ακτοφυλακή.».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.