ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μετά τον Νταβούτογλου βλέπει Ερντογάν ο N.Κοτζιάς

Μετά τον Νταβούτογλου βλέπει Ερντογάν ο N.Κοτζιάς

Σε πολύ καλό κλίμα και υψηλό διπλωματικό επίπεδο, διεξήχθη η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου χθες το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η έναρξη των διερευνητικών επαφών και η επέκταση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ορίστηκε συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν σήμερα στην Άγκυρα, ενώ ο κ. Νταβούτογλου απηύθυνε πρόσκληση προς τον Έλληνα ομόλογό του για συνάντηση πριν από τον Δεκέμβριο.

Ενημερώνοντας αργότερα τους δημοσιογράφους, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «πολύ αναβαθμισμένη συνάντηση» όπως την χαρακτήρισε, τόσο ως προς το υψηλό επίπεδο της τουρκικής αντιπροσωπείας, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου ο υφυπουργός Φεριτούν Σινιρλίογλου και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα – οι οποίοι ήρθαν στην Κωνσταντινούπολη ειδικά γι αυτήν – όσο και ως προς το περιεχόμενο.

«Η Τουρκία είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί και να βοηθήσει σε οποιονδήποτε τομέα» διαβεβαίωσε ο κ. Νταβούτογλου τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, και συμφωνήθηκε αφενός να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές, και αφετέρου, (μετά από πρόταση του κ. Κοτζιά) και η επέκταση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) από τα αεροναυτιλιακά θέματα, σε άλλους εξωστρατηγικούς τομείς που αφορούν την κοινωνία, τον πολιτισμό και την παιδεία, αλλά και την οικονομία.

Ο κ. Κοτζιάς πρότεινε επίσης να βρεθούν από κοινού μορφές συνεργασίας στα Βαλκάνια, ώστε να συμβάλλουν όλες οι πλευρές στη σταθερότητα της περιοχής στην Ανατολική Μεσόγειο και στο τρίγωνο αστάθειας που έχει δημιουργηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.