ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πρωτοφανές θράσος: Ο Τούρκος Α/ΓΕΝ Β.Bostanoğlu ζήτησε παράταση της θητείας του «για να κάνει το Αιγαίο οθωμανικό»!

Πρωτοφανές θράσος: Ο Τούρκος Α/ΓΕΝ  Β.Bostanoğlu ζήτησε παράταση της θητείας του «για να κάνει το Αιγαίο οθωμανικό»!

Nα παραμείνει στη θέση του ο Τούρκος Α/ΓΕΝ, Bülent Bostanoğlu, που μας είχε απειλήσει ότι θα καταλάβει όλο το Αιγαίο και θα ξαναδημιουργούσε την οθωμανική κυριαρχία για να ολοκληρώσει και το “έργο” του, είναι το πλεόν πιθανό σενάριο στις κρίσεις που θα γίνουν στην τουρκική στρατιωτική ιεραρχία τον Αύγουστο.

Ο λόγος είναι ότι ο συγκεκριμένος ναύαρχος είναι της αρεσκείας του Ρ.Τ.Ερντογάν και μοιράζεται τα ίδια “οράματα” περί “ανάκτησης” της Αυτοκρατορίας αλλά και γιατί έχει προκύψει σημαντική εμπλοκή με τον πιθανολογούμενο διάδοχό του.

Ο ίδιος πάντως απαιτεί να μείνει για να ολοκληρώσει το “έργο” του, όπως ισχυρίζεται, ένα έργο καθόλου ευχάριστο για την Ελλάδα, που δεν συμβάλλει στα υποτιθέμενα ΜΟΕ μεταξύ των δύο χωρών.

Μόλις πριν λίγο και όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συναντάτο με τον Τούρκο Ρ.Τ.Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η τουρκική Αεροπορία πραγματοποιούσε δεκάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο ενώ σαν δεν έφτανε αυτό τα τουρκικά μαχητικά δεν υπάκουσαν στις εντολές του μαχητικών της ΠΑ και αντέδρασαν για να ακολουθήσει μια σκληρή εμπλοκή.

Προφανώς αυτός είναι ο τρόπος που η Τουρκία αντιλαμβάνεται τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και την επιθυμία, όπως εκδηλώθηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών, για «επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο».

Πάντως, ο συγκεκριμένος ναύαρχος θεωρεί ότι έχει πολλά ακόμα να κάνει για να καταστήσει το Αιγαίο “οθωμανικό”.

Ένα σημαντικό θέμα στις φετινές κρίσεις είναι ποιος θα είναι ο αντικαταστατής του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ναυάρχου Bülent Bostanoğlu, που έχει γίνει γνωστός στη χώρα μας από τις απειλές που έχει κατά καιρούς εξακοντίσει ότι θα καταλάβει όλο το Αιγαίο και ότι θα αναστήσει την οθωμανική κυριαρχία σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο την οποία… δικαιούται, όπως ισχυρίζεται, ιστορικά και στρατιωτικά να κατέχει η σημερινή Τουρκία.

Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι μπορεί να συνταξιοδοτηθεί όπως προβλέπει η επετηρίδα και να περάσει στη θέση του ο αντιναύαρχος Veysel Kösele, δεν έχουν επιβεβαιωθεί καθώς εκτός των άλλων ο Veysel Kösele είναι και υπόδικος στην μεγάλη δική κατασκοπείας της Σμύρνης.

Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα θα παραταθεί η θητεία του Bostanoğlu, όπως το απαιτεί και ό ίδιος, για να… ολοκληρώσει το νεοοθωμανικό του έργο!

Η σημαντικότερη πάντως αλλαγή θα είναι η αποχώρηση του μέχρι σήμερα αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Necdet Özel, ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης της νεοοθωμανικής πολιτικής του Ερντογάν. Ο Necdet Özel προβλέπεται να αντικατασταθεί από τον μέχρι σήμερα αρχηγό του Επιτελείου Στρατού, στρατηγό Hulusi Akar. Ο Hulusi Akar γεννήθηκε το 1952 στην Καισάρεια και έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Πολέμου και από την Τουρκική Ακαδημία Πολέμου. Διετέλεσε κατά καιρούς αρχηγός της Τρίτης Στρατιάς, υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου και τέλος αρχηγός του Επιτελείου Στρατού.

Δεύτερη σημαντική αλλαγή είναι η αποχώρηση από την αρχηγεία του Επιτελείου Αεροπορίας του πτεράρχου Akın Öztürk και η προαγωγή στη θέση του, του αντιπτεράρχου Adidin Önal, μέχρι σήμερα διοικητή της Αντιπυραυλικής Άμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τρίτη αλλαγή η αποχώρηση από τη θέση του μέχρι σήμερα αρχηγού της Στρατοχωροφυλακής, στρατηγού Abdullah Atay, που συνταξιοδοτείται και τη θέση του παίρνει ο μέχρι σήμερα αρχηγός της Στρατιάς του Αιγαίου, αντιστράτηγος Galip Mendi.

Οι φετινές κρίσεις της τουρκικής στρατιωτικής ιεραρχίας σκιάζονται από τις εκτεταμένες εκκαθαρίσεις πολλών αξιωματικών ακόμα και ανωτάτων που πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν. Οι εκκαθαρίσεις αυτές συνεχίζονται και δείχνουν πως ο Γκιουλέν είχε αναπτύξει μεγάλη επιρροή στο τουρκικό στράτευμα την οποία θέλει να ξεριζώσει ο Ερντογάν, αλλά με σοβαρές συνέπειες ακόμα και για τη λειτουργικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων καθώς πολλά σημαντικά στελέχη τους έχουν απομακρυνθεί.

Είναι γνωστό ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε πραγματοποιήσει ένα πραγματικό “πογκρόμ” σε όλους του κλάδους με πιο βαθύ αυτό της ΤΗΚ (τουρκική Αεροπορία) όπου είχε αποστρατεύσει-αποτάξει 800 στελέχη επειδή ήταν Αλεβίτες (κρυπτοχριστιανική σιιτική αίρεση η οποία έχει 15 εκατομμύρια μέλη στην Τουρκία και η Άγκυρα τους βλέπει καχύποπτα) με αποτέλεσμα μέχρι να ξαναβρεί την “ισορροπία” της να έχει πολλά θανατηφόρα ατυχήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.