ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Denizkurdu 2015: Το Αιγαίο υπό πολιορκία!

Denizkurdu 2015: Το Αιγαίο υπό πολιορκία!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τουρκική άσκηση Denizkurdu 2015 όπου το τουρκικό Ναυτικό από τις 14 μέχρι και τις 28 Μαΐου διαξάγει σειρά σεναρίων σε όλο το Αιγαίο και την Αν.Μεσόγειο σε μια επίδειξη δύναμης “πολιορκώντας” ακόμα και περιοχές της Πελοποννήσου όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr (διαβάστε σχετικά εδώ).

Η άσκηση έχει ως κύριο χώρο πραγματοποίησης το Βόρειο Αιγαίο με σειρά σεναρίων όπως διάσωση εμπορικού πλοίου αλλά το σημαντικότερο είναι η επίδειξη δύναμης από την κυβέρνηση Ερντογάν(μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία έχει βουλευτικές εκλογές σε λίγες μέρες και το κόμμα του Ερντογάν θέλει να δείξει το μαχητικό του πνεύμα).

Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που ο ίδιος  ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  βρέθηκε ως παρατηρητής στην τουρκική ναυτική άσκηση «Denizkurdu 2015» που διεξάγεται στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν έφθασε με ελικόπτερο το οποίο προσνηώθηκε στην φρεγάτα TCG Salihreis (F-246).

Όμως στην άσκηση λαμβάνουν μέρος και μια σειρά από τα νέα οπλικά συστήματα τα οποία έχουν στόχο την Ελλάδα φυσικά κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προσέξουμε με κάθε λεπτομέρεια για τις εξελίξεις που μπορεί να έχουμε στο άμεσο μέλλον.

Έτσι στα πλαίσια του σεναρίου του Πολεμικού Ναυτικού, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Τσανάκκαλε και πετώντας 10 ώρες και 50 λεπτά πραγματοποίησε την πιο μεγάλη του πτήση το UAV Karayel με το ωφέλιμο φορτίο που έφερε που διασφάλισε την συνεχή μετάδοση εικόνων και έτσι αποτέλεσε το πρώτο τακτικό σύστημα UAV που απογειώθηκε από πολιτικό αεροδρόμιο και εκτέλεσε με επιτυχία καθήκοντα σε στρατιωτική άσκηση στην Τουρκία.

Το Karayel 4671 εκτός του ότι είναι το πρώτο τακτικό UAV εναρμονισμένο με τα στάνταρ του ΝΑΤΟ, δημιουργεί την διαφορά με το ωφέλιμο φορτίο που φέρει ειδικά μιλώντας για ένα σύστημα τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής.

Διαθέτει δυνατότητα μεγέθυνσης 50X , ανάλυση 1080p, ενώ τo χαρακτηριστικό της εν λόγω κάμερας είναι πως δύναται από υψηλή τροχιά να στοχοποιήσει με λέιζερ και με μεγάλη ακρίβεια τον στόχο και να μεταδώσει το στοχευόμενο αντικείμενο στον χρήστη. 

Το Vestel Karayel τεχνικά μπορεί να βρίσκεται σε ύψος μέχρι τα 18.000πόδια, και έχει δυνατότητα μεταφοράς 35 kg φορτίου και τουλάχιστον 10 ώρες πτήσης στόχους.

Η νέα  έκδοση πετά με ύψος πτήσης ακόμα και στα 500 πόδια, 70 κιλά ωφέλιμο φορτίο και μπορεί να παραμείνει στον αέρα μέχρι και 20 ώρες.

Συνολικά στην άσκηση λαμβάνουν μέρος 11 φρεγάτες, 6 κορβέτες 8 υποβρύχια,4 Ν/Θ,15 πλοία υποστήριξης,4 ομάδες των ειδικών δυνάμεων με σκάφη MRTP-22, 4 ΑΦΝΣ,16 ελικόπτερα καθώς και πλήθος σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.