ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πρόκληση από την ισλαμιστική Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν: Χιλιάδες Τούρκοι τζιχαντιστές απαίτησαν να γίνει η Αγιά Σοφιά τζαμί (vid)

Πρόκληση από την ισλαμιστική Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν: Χιλιάδες Τούρκοι τζιχαντιστές απαίτησαν να γίνει η Αγιά Σοφιά τζαμί (vid)

Λίγες ημέρες πριν την μαύρη για τον ελληνισμό επέτειο της Άλωσης της Πόλης, της Βασιλεύουσας των Ελλήνων, η νυν ισλαμιστική Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν διοργάνωσε διαδήλωση Τούρκων τζιχαντιστών (από την ίδια δεξαμενή που στέλνονται μαχητές στη Συρία και διαπράττουν φρικιαστικά εγκλήματα), με αίτημα να μετατραπεί το σύμβολο της Ορθοδοξίας εκ νέου σε τζαμί.

Χιλιάδες Τούρκοι τζιχαντιστές απαιτούσαν να γίνει τζαμί ο ναός της Αγιάς Σοφιάς και κρατούσαν πανό, που μεταξύ άλλων, έγραφαν: «Η Αγιά Σοφιά πρέπει να ανοίξει εκ νέου ως τζαμί» ή «Αφήστε να θυσιαστούμε για το Ισλάμ».

Το αίτημα αυτό το υποστήριζε ανέκαθεν ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει πίσω μετά από παρέμβαση του ίδιου του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν.

Πέρσι τέτοια εποχή ο Τούρκος πρόεδρος  σχεδίαζε ισλαμική προσευχή μέσα στην ιστορική Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, στην οποία θα λάβαινε μέρος ο ίδιος και άλλοι ηγέτες του ισλαμικού κόσμου, σύμφωνα με δημοσίευμα εκείνης της εποχής της τουρκικής εφημερίδας Radikal.

Τα όνειρα των νεοοθωμανών του σημερινού καθεστώτος δεν πρόκειται να σταματήσουν, και ο Ρ.Τ.Ερντογάν θεωρεί ως απαραίτητο στοιχείο ανασύστασης την “Οθωμανικής Αυτοκρατορίας” την επαναφορά της Αφιάς Σοφιάς στα σκοτεινά χρόνια που υπήρξε τζαμί.

Η ιστορική εκκλησία της Αγιάς Σοφιάς, γνωστή και ως «Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας», οικοδομήθηκε τον 6ο αιώνα, επί βασιλείας του αυτοκράτορα Ιουστινιανού του Α’, από τους μηχανικούς Ανθέμιο από τις Τράλλεις και Ισίδωρο από τη Μίλητο και σήμερα αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η Αγιά Σοφιά παρέμεινε κέντρο του ορθόδοξου χριστιανισμού μέχρι το 1453, όταν η Πόλη κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς, υπό τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Β’, γνωστό ως «κατακτητή της Κωνσταντινούπολης».

Ο ναός, που λειτούργησε ως εκκλησία για 916 χρόνια, έγινε τότε τζαμί για 482 χρόνια, για να συμβολίσει την μουσουλμανική κατάκτηση, αλλά μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μετατράπηκε σε μουσείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.