ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μια διμοιρία Τούρκων στρατοχωροφυλάκων “αποβιβάστηκε” στα ελληνικά νησιά

Μια διμοιρία Τούρκων στρατοχωροφυλάκων “αποβιβάστηκε” στα ελληνικά νησιά

Ολοκληρώθηκε σήμερα η άφιξη των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στα πέντε hot spot των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, όπως προβλέπεται στην “συμφωνία” για τις επιστροφές των προσφύγων και λαθρομεταναστών, ενώ ξεκίνησε ήδη η μετάβαση Ελλήνων αστυνομικών συνδέσμων στην Τουρκία, οι οποίοι θα παρακολουθούν εκεί τις επαναπροωθήσεις, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητος μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα απο χτές μέχρι και σήμερα το πρωί έφτασαν στην Ελλάδα συνολικά 25 Τούρκοι σύνδεσμοι, οι οποίοι δεν είναι αστυνομικοί όπως πολλοί έλεγαν στην αρχή, αλλά υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας (επίσημα,), οι οποίοι τοποθετούνται ως εξής: Έξι στη Χίο (βρίσκονται ήδη εκεί), 8 στη Λέσβο, 5 στη Σάμο, 3 στη Λέρο και 3 στην Κω.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη της Στρατοχωροφυλακής υπάγονται στο τουρκικό ΥΠΕΣ (το pronews.gr είναι το μόνο μέσο που από την αρχή είχε αναφέρει ότι δεν επρόκειτο για αστυνομικούς αλλά για στελεχη της Στρατοχωροφυλακής).

Ένας απο τους Τούρκους στην Χίο, με διαβατήριο του ψευδοκράτους επιχείρησε (κατοπιν σχεδίου μην γελιόμαστε η Άγκυρα είχε γνώση του θέματος) προβοκάτσια , την στιγμή μάλιστα που πρόκειται να παραμείνει στην χώρα μας και να εργαστεί σχετικά με τις απαναπροωθήσεις.

Από αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο, έγινε γνωστό ότι το θέμα διευθετήθηκε και διευκρινίστηκε το εξής: «Στους υπηκόους τρίτων χωρών, μεταξύ των οποίων και της Τουρκίας, που έρχονται στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα αν έχουν στο διαβατήριό τους σφραγίδα του ψευδοκράτους. Δεν μπορεί όμως σε αυτή την περίπτωση να σφραγιστεί απευθείας το διαβατήριο από τις ελληνικές αρχες, αλλά του χορηγείται ένα ανεξάρτητο χαρτί με την ελληνική σφραγίδα, το οποίο φέρει μαζί με το διαβατήριο».

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι Τούρκος και μάλιστα κάτοχος «πράσινου» διαβατηρίου, λόγω της υπαλληλικής του ιδιότητος, πράγμα που σημαίνει οτι δεν χρειάζεται βίζα για την είσοδο στην Ελλάδα, στην παρούσα φάση,.

Επειδή όμως το συγκεκριμένο διαβατήριο φέρει σφραγίδα από επίσκεψη του στο Ψευδοκράτος, τέθηκε το ζήτημα αν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα μας χωρίς βίζα, κάνοντας χρήση του συγκεκριμένου διαβατηρίου.

Η υπόθεση έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών και όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο Τούρκος σύνδεσμος θα παραμείνει με ένα τέτοιο ξεχωριστό χαρτί, σφραγισμένο από τις ελληνικές υπηρεσίες, που ισοδυναμεί με άδεια εισόδου.

Σε ότι αφορά στην ανταλλαγή των συνδέσμων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σήμερα αναχωρούν από την Αθήνα πέντε Έλληνες, και συγκεκριμένα τρεις που θα τοποθετηθούν στο Δικελί, απέναντι από την Λέσβο και δύο για το Τσεσμέ, απέναντι από την Χίο.

Οι Έλληνες σύνδεσμοι είναι αστυνομικοί, καθώς το θέμα των επιστροφών χειρίζεται από ελληνικής πλευράς η Αστυνομία, ενώ ο συνολικός αριθμός τους θα φτάσει όσο και των Τούρκων που ήρθαν στην Έλλάδα, δηλαδή 25.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εκτιμάται ότι η τοποθέτηση των Ελλήνων συνδέσμων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αφού γνωστοποιηθεί από την Τουρκία, ποιά λιμάνια της θα ανοίξουν για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών που θα επαναπροωθούνται.

Αυτό θα συζητηθεί την Τετάρτη 23-3-2016, σε συνάντηση που θα γίνει για το επειχηρισιακό σκέλος των επιστροφών, μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του FRONTEX και της Ολλανδικής Προεδρίας.

Μέχρι πριν απο λίγο δεν είχε διευκρινιστεί που πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνάντηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ότι αφορά πλέον τις επιστροφές, από ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ διευκρινίστηκε ότι απο χτες έχουν αρχίσει να συντάσσονται αιτήματα επανεισδοχής για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ θα εξετάζονται με γρήγορες διαδικασίες (fast tracκ) αιτήματα ασύλου που τυχόν θα υποβάλλονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.