Β.Μαρκεζίνης: Ιδού πώς η Τουρκία προωθεί τον “εδαφικό ακρωτηριασμό” της Ελλάδας μέσω των λάθρο (βίντεο)

Β.Μαρκεζίνης: Ιδού πώς η Τουρκία προωθεί τον “εδαφικό ακρωτηριασμό” της Ελλάδας μέσω των λάθρο (βίντεο)

Το σχέδιο που ακολουθούν μεθοδικά οι Τούρκοι και στο οποίο ενέταξαν την τακτική με την συνεχή προώθηση λαθρομεταναστών και προσφύγων, στην συντριπτική τους πλειονότητα ισλαμιστών, αποσκοπεί στον εδαφικό «ακρωτηριασμός» της Ελλάδας στις περιοχές της Θράκης και του Αιγαίου αποκαλύπτει ο σερ Βασίλης Μαρκεζίνης, υποστηρίζοντας πώς η Άγκυρα έβαλε και τα 56 πόδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα παπούτσι επιβάλλοντας τις θέσεις της στο μείζον μεταναστευτικό πρόβλημα.

Με την εξέλιξη του μεταναστευτικού, αλλά και λόγω των ενδοτικών κυβερνήσεων ο γνωστός ακαδημαϊκός και διακεκριμένος διεθνώς νομικός Βασίλης Μαρκεζίνης προειδοποιεί πώς η Ελλάδα μπορεί μακροπρόθεσμα να χάσει εδάφη, νησιά, αλλά και να απολέσει κυριαρχικά της δικαιώματα που σχετίζονται με την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

«Το προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή είναι καθαρά πολιτικό και δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στην Ελλάδα. Η μόνη τράπεζα στη Θράκη είναι η Ziraat Bank, η οποία βοηθάει τους αγρότες Τούρκους να αγοράζουν οικόπεδα και ακίνητα πτωχευμένων Ελλήνων με αποτέλεσμα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια η ιδιοκτησία γης στην Κομοτηνή από εκεί που ήταν ελληνική στην πλειοψηφία της να μετατραπεί σε τουρκικά», ανέφερε ο κ. Μαρκεζίνης.

Πρόσθεσε πώς αυτό συμβαίνει την ώρα που συνεχώς Έλληνες λόγω της οικονομικής κρίσης εγκαταλείπουν συνεχώς την Αλεξανδρούπολη και την περιοχή του Έβρου και η Τουρκία «σπρώχνει» ολοένα και περισσότερους μουσουλμάνους στην βόρεια Ελλάδα. «Εμείς έχουμε χτυπήσει του Πομάκους και τους έχουμε αναγκάσει να πηγαίνουν σε τουρκικά σχολεία αντί να τους στηρίξουμε και να τους αφομοιώσουμε», σημείωσε ο έγκριτος νομικός.

Αυτή την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη ο κ. Μαρκεζίνης τη συνέδεσε ευθέως με τους λαθρομετανάστες που αναπτύσσονται στη βόρεια Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση δημιουργεί ολόκληρες πόλεις μουσουλμανικών πληθυσμών.

«Η Τουρκία επηρεάζει τα μουσουλμανικά ή ημιμουσουλμανικά κράτη στα σύνορα της Ελλάδας επιχειρώντας μάλιστα με τρόπους οικονομικούς, στρατιωτικούς και πολιτικούς να αυξήσει ακόμη περισσότερο την επιρροή της στα Σκόπια, στην Αλβανία και στη Βουλγαρία», είπε και πρόσθεσε πώς για πρώτη φορά υπάρχουν τόσο έντονες αλυτρωτικές κινήσεις τις τελευταίες δεκαετίες από τα Σκόπια (κυρίως το θέμα της ονομασίας) και την Αλβανία (μεταξύ άλλων ανέφερε το θέμα της ΑΟΖ που ακύρωσε με την Ελλάδα).

Και στο σημείο αυτό ο κ. Μαρκεζίνης ρίχνει τη βόμβα: Στόχος της Άγκυρας είναι να υπάρξει ένα ενιαίο μέτωπο ή μουσουλμανικό τόξο από την Ανδριανούπολη μέχρι τα Τίρανα. «Το σχέδιο το περιγράφει στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε το 2001 ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Η Βουλγαρία, τα Σκόπια, η Αλβανία, η Βοσνία και η Σερβία πρέπει να γίνουν κράτη πάνω στα οποία η Τουρκία θα ασκεί εποπτική πολιτική ανάλογης αυτής που ασκεί στην Κύπρο», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκεζίνη στα νότια της Βουλγαρίας υπάρχουν 1,6 εκατομμύρια μωαμεθανοί, που μπορούν να ενωθούν με τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς στην Αλβανία και τα Σκόπια και να εμβολίσουν την Ελλάδα από δύο πλευρές στην περιοχή της Θράκη. Και τότε η επανάληψη του προηγουμένου του Κοσσυφοπεδίου, να ζητήσουν δηλαδή οι μουσουλμάνοι την ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους στη δυτική Θράκη, το οποίο βεβαίως θα ελέγχει η Τουρκία είναι κίνδυνος ορατός.

Και αυτός, ο «πνιγμός» δηλαδή με μουσουλμάνους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες της βορείου Ελλάδας είναι ο ένας τρόπος για να χάσει εδάφη η Ελλάδα στη Θράκη. Ο άλλος, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει είτε συνδυαστικά είτε ανεξάρτητα είναι οι στρατιωτικές μοθοδεύσεις της Άγκυρας στην περιοχή του Έβρου.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία διαπράχθηκε κατά τον κ. Μαρκεζίνη ένα στρατηγικό λάθος, το οποίο μπορεί να καταστεί ολέθριο. Είναι η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του Έβρου.

Τα νερά του ποταμού αποτελούν μέρος του αμυντικού σχεδιασμού της Ελλάδας για την παρεμπόδιση μία τουρκικής εισβολής. «Αν ελεγχθεί με αντιπλημμυρικά έργα ο Έβρος τότε η διεμβόλιση των ελληνικών εδαφών είναι θέμα χρόνου από τον τουρκικό Στρατό» εκτίμησε ο κ. Μαρκεζίνης. Ο κίνδυνος αυτός έρχεται σε συνέχεια των επισημάνσεων του pronews.gr για τη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ των δύο χωρών, με την οποία επίσης η Τουρκία αποσκοπεί στο να ακρωτηριάσει εδαφικά σταδιακά την Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση απαξιώνει και την τάφρο του κ. Φράγκου στον Έβρο», σημείωσε ο γνωστός ακαδημαϊκός σημειώνοντας πώς η ιδεοληψία της κυβέρνησης μετατρέπεται σε πολιτικό πρόβλημα με εθνικές διαστάσεις.

Ο Βασίλης Μαρκεζίνης ανέφερε επίσης πώς η Τουρκία έχει ξεδιπλώσει την ίδια στιγμή και τα σχέδια της στο Αιγαίο, πάλι με πρόσχημα το μεταναστευτικό και με άρμα αυτή τη φορά το ΝΑΤΟ που υποτίθεται πώς έχει αναλάβει περιπολίες για την αντιμετώπιση των ροών των λαθρομεταναστών και των προσφύγων προς τα ελληνικά νησιά.

«Οι Τούρκοι επαναφέρουν το θέμα των ”γκρίζων ζωνών” και επιχειρούν να χωρίσουν το Αιγαίο θέλοντας να αναλάβουν τον έλεγχο ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού». Η συμφωνία για το ΝΑΤΟ είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Άγκυρα, όπως άλλωστε και αυτή με την Ε.Ε., για την οποία ο κ. Μαρκεζίνης εκτίμησε πώς η Τουρκία θα είναι η μόνη ωφελημένη.

Αυτά που γράφει εδώ και αρκετό καιρό το pronews.gr τα επιβεβαιώνει ένας άνθρωπος που γνωρίζει άριστα πώς συμπεριφέρεται η Τουρκία, αλλά και έχει τη γνώση και εμπειρία να κρίνει τις εξελίξεις σε επίπεδο γεωστρατηγικής στην περιοχή.

Στην κυβέρνηση ακούει κανείς; Αντιλαμβάνονται σε τι κινδύνους έχουν θέσει την εθνική ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας που συχνά πυκνά επικαλείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος όταν με τη δική του υπογραφεί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετατρέπονται σε «φιλιππινέζες» των λαθρομεταναστών και προσφύγων.   

Δείτε τι είπε στην τελευταία του συνέντευξη (μεταξύ 55 και 60 λεπτών και 1 ώρας 10 και 20 λεπτών):

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.