ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα υπέρπτηση από τουρκικά F-16 στις Οινούσσες – Το πάει για “θερμό επεισόδιο” η Άγκυρα;

Νέα υπέρπτηση από τουρκικά F-16 στις Οινούσσες – Το πάει για “θερμό επεισόδιο” η Άγκυρα;

Νέα υπέρπτηση από τουρκικά μαχητικά σημειώθηκε πριν από λίγο στις Οινούσσες και προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας μήπως οι Τούρκοι επιχειρούν να στήσουν μία κρίση στο Αιγαίο παρουσία και του ΝΑΤΟ.

Είναι η τρίτη υπέρπτηση μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στις Οινούσσες και στη Λέσβο. Πριν περίπου μία ώρα, στις 08:01 ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου και στις 08:02 πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν των Οινουσσών, στα 17.000 πόδια.

Τα τουρκικά μαχητικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 08:03 μεταξύ επίσης Λέσβου και Χίου, ενώ προηγουμένως είχαν αναγνωριστεί από ελληνικά μαχητικά.

Χθες, η Τουρκία προχώρησε σε δύο ακόμη υπερπτήσες, εκ των οποίων η μία πολύ σοβαρή, αφού ζεύγος τουρκικών F-4 πέταξε πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Λέσβου με τη συνοδεία αεροσκάφους ανεφοδιασμού KC-135. Λίγη ώρα πριν δύο τουρκικά F-16 είχαν κάνει υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες.

Το σημείο όπου η Άγκυρα έχει επιλέξει να κάνει τις προκλήσεις δεν είναι τυχαίο. Στη Λέσβο επιχειρούν το γερμανικό πλοίο Bonn, το οποίο είναι και η ναυαρχίδα του ΝΑΤΟ που κάνει περιπολίες στο Αιγαίο δήθεν για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Εκτιμάται λοιπόν πώς οι Τούρκοι επιχειρούν να προβάλουν τις αξιώσεις τους και να τις νομιμοποιήσουν παρουσία της Συμμαχίας στο Αιγαίο και δεν αποκλείεται να στήσουν και “θερμό επεισόδιο” στο Αιγαίο.

Το επόμενο μάλιστα διάστημα και μέχρι τα μέσα Ιουνίου οι Τούρκοι σχεδιάζουν να κάνουν μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο, οπότε το θερμόμετρο θα ανέβει επικίνδυνα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από το Πεντάγωνο έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στις μονάδες που είναι αναπτυγμένες στα νησιά και γενικότερα στο Αιγαίο, όπως και στις Μοίρες αεροσκαφών, προκειμένου να παρακολουθούνται ιδιαίτερα οι τουρκικές κινήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιδιαίτερη προσοχή δε, δίνεται στα τουρκικά πολεμικά πλοία που κινούνται στο ανατολικό Αιγαίο, είτε συμμετέχοντας σε Νατοικές αποστολές είτε όχι. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.