ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επίδειξη ισχύος από τον Ρ.Τ. Ερντογάν με κιτς εορτασμούς για την άλωση της Κωνσταντινούπολης! (βίντεο)

Επίδειξη ισχύος από τον Ρ.Τ. Ερντογάν με κιτς εορτασμούς για την άλωση της Κωνσταντινούπολης! (βίντεο)

Οσο ο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν γιόρταζε με κάθε επισημότητα την 564η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολη δηλώνοντας πως: «Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης θεωρείται σαν ένα από τα κομβικά σημεία στην παγκόσμια ιστορία υπό όρους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς είναι μια νίκη γεμάτη μαθήματα για εμάς και για όλη την ανθρωπότητα»… με  μια παρέλαση 1453 φορτηγών η İGA προσπαθούσε με κάθε τρόπο να προκαλέσει.

Πρόκειται για την εταιρεία που έχει αναλάβει να χτίσει το τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Φυσικά προσπάθησε όχι μόνο να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες αλλά και λόγω της ημέρας να «κερδίσει» τις εντυπώσεις.

Η παρέλαση των φορτηγών κράτησε μια ώρα και 47 λεπτά. Για το εγχείρημα αυτό συμμετείχαν 3.000 άνθρωποι οι οποίο βρίσκονταν σε αναμονή για εφτά ώρες. Η πορεία που κάλυψαν χωρίς διακοπή ήταν τα 3,2 χιλιόμετρα.

«Όταν ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο είμαι βέβαιος ότι θα τελειώσει μια εποχή και θα ξεκινήσει μια άλλη, όπως έγινε με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 1453», είπε ο CEO της İGA, εταιρείας ανοικοδόμησης του αεροδρομίου, ο Γιουσούφ Ακτσάογλου.

Στο μεταξύ το κρατικό κανάλι TRT μετέδιδε εικόνες από τη Τουρκία λέγοντας πως γιορτάστηκε η 564η χρονιά από την άλωση της Κωνσταντινούπολης

Αναλυτικά  ο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Κωνσταντινούπολη που υπήρξε πρωτεύουσα για διαφορετικά κράτη και κουλτούρες από την εποχή της ίδρυσής της έγινε το κέντρο ειρηνικής συνύπαρξης και ανοχής κάτω από την δίκαιη ηγεσία του Μωάμεθ του Πορθητή».

Μιλώντας σε σχετική εκδήλωση ο Ερντογάν επεσήμανε ακόμα: «Η Κωνσταντινούπολη είναι το απαύγασμα της Τουρκίας. Όλες οι 80 επαρχίες της Τουρκίας έχουν ανθρώπινους και φυσικούς δεσμούς με την Πόλη. Υπό αυτή την έννοια το να μιλάς για την Πόλη σημαίνει ότι μιλάς για την Τουρκία. Το να υπηρετείς τη Πόλη σημαίνει να υπηρετείς της Τουρκία».

«Τώρα είναι γεγονός πως ενώ η Άγκυρα είναι η πρωτεύουσα της Τουρκίας, η Σμύρνη είναι η πρωτεύουσα του Αιγαίου και πόλεις όπως η Αττάλεια και τα Μούγλα είναι τουριστικά αξιοθέατα, η Πόλη είναι η επιτομή της χώρας. Όσο πιο όμορφη είναι αυτή η επιτομή, πιο προσοδοφόρο είναι για την Τουρκία» πρόσθεσε.

Ο τούρκος πρωθυπουργός επεσήμανε πως: «Όλα τα στοιχεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που έζησαν φιλικά σε αυτή την περιοχή ζουν με τον ίδιο ειρηνικό και φιλικό τρόπο στην σημερινή δημοκρατία της Τουρκίας. Όπως έδειξε η ιστορία αυτοί που θέλησαν να καταστρέψουν αυτό το ειρηνικό κλίμα αντιμετώπισαν απογοήτευση».

O τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο της Άλωσης, ενώ σχετική ανάρτηση στο twitter έκανε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ, γράφοντας: «Τι ωραίος στρατός. Τι ωραίος διοικητής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.