ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ξύπνησε το ΥΠΕΞ – Ανακοίνωση για επιστολή ιμάμη

Ξύπνησε το ΥΠΕΞ – Ανακοίνωση για επιστολή ιμάμη

Επιτέλους ξυπνήσανε στο ΥΠΕΞ και είπανε να ασχοληθούν με το θέμα που προέκυψε μετά την καταγγελία του ιμάμη της Ξάνθης ότι δέχεται απειλές από τον Τούρκο πρόξενο, γιατί δεν δήλωσε υποταγή στον “διορισμένο” από την Τουρκία μουφτή.

Αίσθηση προκαλεί η επιστολή του μουσουλμάνου ιμάμη της Ξάνθης, προς το μουφτή Κομοτηνής, με την οποία ο πρώτος καταγγέλλει ότι ο Τούρκος πρόξενος τον απείλησε, επειδή δεν δήλωσε υποταγή σε «δικό του» και ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του, επειδή… τολμά να είναι ασφαλισμένος στο ελληνικό Δημόσιο.

Όπως κατήγγειλε ο ιμάμης, ο Τούρκος πρόξενος του ζήτησε «να δηλώσει υποταγή στον Ιμπραήμ Σερήφ, διαφορετικά θα είναι υπόλογος έναντι της Τουρκίας και όλων των κατοίκων της μειονότητας που δηλώνουν πίστη στη μητέρα πατρίδα Τουρκία».

Σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι, «όταν ένας Ιμάμης διορισμένος σύμφωνα  με το νόμο της Ελληνικής Πολιτείας από το Μουφτή της Κομοτηνής, δηλώνει δημόσια ότι απειλείται και συκοφαντείται από συντοπίτες του, καταγγέλλει το συμβάν με γραπτή αναφορά, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, προς τον Υπουργό Εξωτερικών και επιλέγει τη νομική οδό για να αντιμετωπίσει τις απειλές και τη διαπόμπευσή του, ως “εγκάθετου της Ελλάδας και προδότη” από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, υπάρχει ζήτημα και πρέπει να ξεκαθαρισθεί άμεσα. Ειδικότερα και από το γεγονός, ότι καταγγέλλεται για ανάμειξη και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή».

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, προς τον οποίο θα επιδοθεί επίσημο διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης, για τον καταγγελλόμενο ρόλο του Τούρκου γενικού προξένου στην Κομοτηνή.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Δεν είναι δυνατόν, όπως καταγγέλλεται, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή καθ’ υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων, θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα την παραμονή της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και την επικείμενη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Ωραία η καλή πίστη, αλλά επί του πρακτέου τι γίνεται; Θα διερευνηθεί ο ρόλος του πρόξενου σε όλα αυτά; Θα του “τραβηχτούν” τα αυτιά εάν προκύψει ευθύνη του; Η θα “τραβάμε” τα δικά μας για να μην προσβληθούν οι Τούρκοι;

 Να θυμίσουμε ότι δώδεκα βουλευτές από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ζήτησαν την απέλαση του Τούρκου Γενικού πρόξενου Κομοτηνής, Ιλχάν Σενέρ.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης είναι ο επικεφαλής της ομάδας των 12 βουλευτών που με ψήφισμά τους προς το Κοινοβούλιο ζήτησαν την απέλαση του Σενέρ από τη Θράκη λόγω προκλητικών συμπεριφορών.

Ο βουλευτής της Θεσσαλονίκης παρουσίασε στο Κοινοβούλιο επιστολή του μουφτή του οικισμού Σώστης της Κομητηνής, Bilal Karahalil προς το διορισμένο ιμάμη Meco Cemali, ως απόδειξη της παρέμβασης του Τουρκικού Προξενείου.

Οι βουλευτές κατήγγειλαν τους θρησκευτικούς αξιωματούχους των μουσουλμάνων και τις παρεμβάσεις του προξένου Ιλχάν Σενέρ, του οποίου ζητούν την απέλαση.

Στο θέμα επενέβη και το υπουργείο Εξωτερικών στην Ελλάδα που κάλεσε τον πρέσβη στην Αθήνα Κερίμ Ουράς για εξηγήσεις για τον Γενικό πρόξενο στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ.

Δεν νομίζουμε όλα αυτά να έγιναν χωρίς λόγο; Σας παραθέτουμε και την κλασική πια φωτογραφία του Χατζιοσμάν εκλεγμένου βουλευτού ενώ κρατάει την ομπρέλα του Τούρκου πρεσβευτή για να μην ξεχνάμε τι συμβαίνει στη Θράκη μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.