Σαν «κεραυνός έσκασε» η είδηση από το Καστελόριζο ότι Τούρκοι πράκτορες της Μ.Ι.Τ φέρονται να κατέβασαν την ελληνική σημαία από το φυλάκιο του νησιού και σήκωσαν την τουρκική, όπως γράφει το blog, kostasxan, το οποίο είναι συνήθως καλά πληροφορημένο ειδικά στα θέματα της κοινότητας των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Από πλευράς υπουργείου Εθνικής Αμυνας, το περιστατικό δεν έγινε έτσι και “δεν έχει ως πρωταγωνιστές Τούρκους, αλλά… Μαλτέζους”! Μια ομάδα Μαλτέζων τουριστών με μία σημαία, πιθανόν της χώρας τους (;) δημιούργησαν κάποιο επεισόδιο, χωρίς να κατεβάσουν την ελληνική σημαία, όπως μετέδιδαν (επιβεβαιωμένο, αυτό) κάτοικοι του Καστελόριζου.

Η είδηση, όπως αυτή εμφανίσθηκε αλλά δεν επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αναφέρει πως το συγκεκριμένο προκλητικό περιστατικό συνέβη περί τις 8μ.μ. της Παρασκευής και υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας του ακριτικού νησιού, άνδρες της οποίας κατέβασαν την τουρκική σημαία και ύψωσαν την Ελληνική.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, δεν μπόρεσε να υπάρξει πλήρης αναγνώριση των δραστών. Το θέμα είναι, αν είναι Μαλτέζοι τουρίστες, πού βρίσκονται τώρα.

Στο Καστελόριζο μετέβη άμεσα κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), ενώ η φρουρά του νησιού έχει τεθεί σε επιφυλακή.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν, εάν το επωνύμως καταγγελλόμενο περιστατικό είναι αληθινό, είναι ιδιάζουσας βαρύτητας, αφού η δράση των Τούρκων επί ελληνικού εδάφους θεωρείται ως «κακός οιωνός» εξελίξεων επί των ελληνοτουρκικών, τόσο στο Αιγαίο, όσο και –ιδιαίτερα- στο ίδιο το Καστελόριζο.

Κάποιοι αρμόδιοι, πρέπει να απαντήσουν επώνυμα και υπεύθυνα για την συγκεκριμένη καταγγελία.

Κι αυτό επειδή ένα πιθανό ελληνοτουρκικό επεισόδιο του οποίου η κλιμάκωση θα είναι μη ελεγχόμενη, φαίνεται να είναι όχι απλώς δυνατό να συμβεί, αλλά και ιδιαιτέρως πιθανό, αφού η Τουρκία διακαώς (παρά τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις ειδικών) επιθυμεί την όξυνση, μέσω της οποίας ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ευελπιστεί -μέσω απειλής ολικής εμπλοκής αι δια της προβολής της ισχύος- να αναβαθμίσει τον ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς το ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: kostasxan