ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άρνηση της Ελλάδας στην ΕΕ να καταδικάσει την Ρωσία χωρίς αποδείξεις για την υπόθεση Σ.Σκριπάλ

Άρνηση της Ελλάδας στην ΕΕ να καταδικάσει την Ρωσία χωρίς αποδείξεις για την υπόθεση Σ.Σκριπάλ

Kατά της καταδίκης της Ρωσίας για την δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σ.Σκριπάλ, τάχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας λίγο μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν από τον οποίο ζήτησε την παρέμβασή του για τους 2 Έλληνες αιχμάλωτους στρατιωτικούς.

Ξεκάθαρα αναφέρει ότι «πρέπει να υπάρξει περαιτέρω έρευνα και να είμαστε υπεύθυνοι» ως προς τις κατηγορίες.

Ο πρωθυπουργός εννοεί ότι ΔΕΝ υπάρχουν σαφέστατες αποδείξεις για εμπλοκή της Ρωσίας. Άλλωστε όπως έχουμε ήδη πει στο pronews.gr ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας πλέον δεν είχε καμία χρησιμότητα για την Δύση και δεν ήταν καμία απειλή για την Ρωσία αφού ήταν ανενεργός

Νεκρός όμως έδινε «λαβή» στην Δύση και κυρίως στα δυτικά ΜΜΕ να κατηγορήσουν την Ρωσία ακόμα και αυθαίρετα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως κατά τη Σύνοδο θα συζητηθεί το θέμα της Τουρκίας και ζήτησε να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεση των χωρών της Ε.Ε..

Κράτησε αποστάσεις ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την πιθανότητα σκληρότερης καταδίκης της Ρωσίας μετά το περιστατικό δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκρίπαλ με άγνωστη ουσία στο Σαλίσμπουρι του Γουΐλτσαϊρ της Μεγάλης Βρετανίας.

Αρκέστηκε να εκφράσει τη συμπαράστασή του στην Μεγάλη Βρετανία και τον βρετανικό λαό, αλλά τόνισε ότι η Ε.Ε πρέπει να ερευνήσει πολύ προσεκτικά και υπεύθυνα το γεγονός.

Σύμφωνα με αρκετά γερμανικά κυρίως ΜΜΕ, η Ελλάδα ήταν η χώρα που είχε μπλοκάρει προσφάτως την σκληρή καταδίκη της Ρωσίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των 28 κρατών – μελών, μετά το περιστατικό στο Σαλίσμπουρι.

Ο ρωσικός παράγοντας θεωρείται πιο ικανός για να επηρεάσει του Τούρκους αυτή την στιγμή καθώς ο αμερικανικός έχει φανεί εντελώς ανίσχυρος.

Προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «πιστεύω ότι είμαστε σε κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη και χρειάζονται κοινές αποφάσεις, χρειάζεται μια μεταρρυθμισμένη Ευρωζώνη».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να είναι η Ευρώπη ισχυρός περιφερειακός παίκτης και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει στήριξη όλων των κρατών απέναντι σε καταστρατηγήσεις τρίτων χωρών.

Τι είπε ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

«Πρέπει να λάβουμε αποφάσεις για το κοινό μας μέλλον, χρειαζόμαστε μια μεταρρυθμισμένη Ευρωζώνη με ένα ισχυρό κοινωνικό πυλώνα και χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη τραπεζική ένωση που θα μας προστατεύει.

Αυτές τις ημέρες, με τις δύσκολες γεωπολιτικές εξελίξεις, χρειαζόμαστε μια Ευρώπη με ισχυρό διεθνή και περιφερειακό ρόλο και αυτό πρωτίστως σημαίνει την υποστήριξη όλων των Κρατών Μελών έναντι παραβιάσεων απο τρίτες χώρες.

Υποθέτω πως σήμερα θα συζητήσουμε τα θέματα της Τουρκίας και του Σάλισμπουρι (αναφορά στην δολοφονία δύο Ρώσων στη Μεγάλη Βρετανία) και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας» ήταν η δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.