Ανταλλαγή φραστικών «πυρών»: Η Αγκυρα απαντά σε Α.Τσίπρα «Εμείς κατεβάσαμε την ελληνική σημαία»

Ανταλλαγή φραστικών «πυρών»: Η Αγκυρα απαντά σε Α.Τσίπρα «Εμείς κατεβάσαμε την ελληνική σημαία»

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ μετά το πέρας του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, (που μεταξύ άλλων που ενέκρινε την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα) αναφορικά με την σημαία στην νησίδα Ανθρωποφάς.

Λέγοντας καταρχήν, αυτά που είχε πει προ ημερών ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χ.Ακάρ ότι η Τουρκία δε θα επιτρέψει τη δημιουργία «τετελεσμένων στο Αιγαίο» στη συνέχεια επέμεινε στους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι “τουρκικές ειδικές δυνάμεις κατέβασαν την ελληνική σημαία.”

Μόλις ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο της τουρκικής κυβέρνησης, που ενέκρινε την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τη χώρα, ο αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ, δήλωσε:

«Η Τουρκία δε θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο. Πήγαν και ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε. Είναι ξεκάθαρες οι διαφορές για τα νησιά στο Αιγαίο. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να κλείσει τα μάτια και να επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα. Αν η Ελλάδα κάνει τέτοιες σκέψεις τότε θα βουλιάξει στο Αιγαίο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Και συνέχισε:

«Για να μην προκληθούν ανεπιθύμητα γεγονότα στο Αιγαίο και στα νησιά η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προβοκατόρικες και επιθετικές ενέργειες. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να συμβούν πικρά γεγονότα που δεν τα επιθυμούμε κι εμείς.

Για να εμποδιστεί αυτό η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να επαναλάβει τις προβοκατόρικες, παιδικού τύπου ενέργειες. Θα πάει σε ένα νησί ένας υπουργός, σε άλλο νησί να υψωθεί σημαία.

Δεν γίνεται το «υψώσαμε σημαία, το νησί έγινε δικό μας.

Τελευταία ύψωσαν σημαία. Και η Τουρκία την κατέβασε. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοια άδικα βήματα. Η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει. To Aιγαίο πρέπει να γίνει θάλασσα ειρήνης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπεκίρ Μπόζνταγ.

Όσο για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς ουσιαστικά απείλησε με την μη έκδοση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η FETO είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της που προβλέπουν οι συμφωνίες. Αρχικά είχαν δοθεί υποσχέσεις για την έκδοση των τρομοκρατών δεν τήρησαν τη συμφωνία. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε την έκδοση των μελών FETO (σ.σ. 8 τούρκοι αξιωματικοί). H Eλλάδα αν κάνει θετικό βήμα, θα είναι θετικό και για τις δυο χώρες. Αν δεν κάνει θετικό βήμα, η Τουρκία ως αρχή αμοιβαιότητας θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο» δήλωσε.

Αυτά είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος με τη διαφορά όμως ότι η Τουρκία δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο ότι πήρε την ελληνική σημαία.

Δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα ούτε φωτογραφίες ούτε και κάποιο βίντεο από την επιχείρηση καθώς εάν είχε γίνει κάτι τέτοιο είναι σίγουρο ότι οι Τούρκοι θα κατέγραφαν το γεγονός.

Θα συμβεί κάτι τέτοιο; Θα το δούμε τις επόμενες ώρες ή ημέρες, όπως και το κατά πόσο θα είναι γνήσιο, αν εμφανιστεί.

Είναι προφανές οτι κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου αποφασίστηκε απο τον Ερντογάν να συνεχιστεί η συγκεκριμένη στάση σε σχέση με τη σημαία, κάτι που σημαίνει πως η υπόθεση έχει και συνέχεια.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης μάλιστα, επέκρινε «κάποιους» στην Ελλάδα οι οποίοι «κάνουν δηλώσεις κοιτώντας την εσωτερική πολιτική σκηνή».

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων εξαπέλυσε νέα επίθεση στον υπουργό Άμυνας Π.Καμμένο επιχειρώντας να τον νουθετήσει από μια φράση που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Καστελόριζο.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας είπε ότι:

«Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας πρέπει να ακούσει αυτή τη φράση, να την απομνημονεύσει και να την επαναλαμβάνει κάθε ημέρα»(!) έγραψε ο Τσελίκ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Τον τελευταίο καιρό ο Τσελίκ έχει επιτεθεί αρκετές φορές στον Ελληνα υπουργό Αμυνας, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, καθώς μεταξύ άλλων τον έχει χαρακτηρίσει άμυαλο και πολιτικό κωμικό, ενώ κάλεσε την ΕΕ να καταδικάσει τη στάση του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.