Από την 1η Μαρτίου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, κρατούνται αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης μετά το περιστατικό στον Έβρο.

Τότε που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί πέρασαν χωρίς να το καταλάβουν σε τουρκικό έδαφος και ο Ερντογάν αποφάσισε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κατάσταση.

Το ζήτημα, όμως, ξεφεύγει από την πολύχρονη «διαμάχη» Ελλάδας – Τουρκίας. Η απελευθέρωση των δύο συμπατριωτών μας έχει επίσης ζητηθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα επανειλημμένως.

Τέθηκε ξανά και σήμερα και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη. Αυτά του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ελληνική Βουλή. Ωστόσο στην υπόθεση «μπαίνει» πλέον και ο Βλαντιμίρ Πούτιν!

Οι Έλληνες στρατιωτικοί, το Άγιο Όρος και ο «τσάρος»

Έντονο και ζωηρό είναι το ενδιαφέρον και του Αγίου Όρους για την αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1 στις 31 Μαρτίου η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους έστειλε επιστολή προς το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε αυτήν, πέραν των θερμών ευχών και συγχαρητηρίων των Αγιορειτών πατέρων, για την επανεκλογή του στο Κρεμλίνο, του ζητήθηκε να μεσολαβήσει προς τον Τούρκο ομόλογο του, στη συνάντηση που είχαν ύστερα από τρία εικοσιτετράωρα στην Άγκυρα (3 Απριλίου). Κι αυτό προκειμένου να μπει ένα τέλος στην κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πριν από λίγες μέρες έφτασε η απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιο Όρος. Ρώσος διπλωμάτης μετέφερε στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος (ρωσική μονή) προφορικά τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Βλαντιμίρ Πούτιν προς την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, για τις ευχές που έλαβε για την νέα του θητεία.

Πέραν αυτού, ο Ρώσος Πρόεδρος ενημέρωσε την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους πως στη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε το ζήτημα της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο «σουλτάνος», λοιπόν, δείχνει ανένδοτος! Και αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί όσο περισσότερο μπορεί τον «Γολγοθά» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών…