Τρίτο περιστατικό εμβόλισης ελληνικού σκάφους από τουρκικό πλοίο

Τρίτο περιστατικό εμβόλισης ελληνικού σκάφους από τουρκικό πλοίο

Το σημερινό είναι το τρίτο περιστατικό από την αρχή του έτους, απόπειρας εμβόλισης ελληνικού σκάφους από τουρκικό και πλέον είναι σαφές ότι οι Τούρκοι εν μέσω προεκλογικής περιόδου επιχειρούν να προκαλέσουν μείζον επεισόδιο στο Αιγαίο στα πλαίσια του σχεδιασμού τους αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας αλλά και συσπείρωσης του τουρκικού εκλογικού σώματος γύρω από το νυν πρόεδρο της χώρας, Ρ.Τ.Ερντογάν

Ο Ερντογάν βλέποντας ότι τουλάχιστον δημοσκοπικά, υστερεί απέναντι σε μια ενωμένη αντιπολίτευση που θα κατεβάσει όπως όλα δείχνουν έναν κοινό υποψήφιο, κατανοεί ότι χρειάζεται ένας εξωτερικός παράγοντας κρίσης που θα του δώσει ώθηση για να αντιστρέψει το άσχημο για αυτόν κλίμα.

Άλλωστε μια κρίση με την Ελλάδα θα μπορούσε να τον διευκολύνει ακόμα και να ακυρώσει τις προεδρικές εκλογές σε περίπτωση που δει ότι δεν μπορεί να ανακάμψει δημοσκοπικά.

Στο Πεντάγωνο ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς βλέπουν ότι μέχρι τις 24 Ιουνίου οπότε έχει οριστεί να λάβει χώρα η εκλογική διαδικασία, θα υπάρξουν και άλλα επεισόδια καθώς η Ελλάδα αθέλητα θα εμπλακεί στο προεκλογικό παιχνίδι.

Τα περιστατικά αυτά ανησυχούν τους επιτελείς καθώς η Τουρκία αναζητά το θερμό επεισόδιο.

Μέχρι τώρα είχαμε τους εμβολισμούς πλοίων από σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής. Τώρα έχουμε και από εμπορικά πλοία.

Υπενθυμίζεται η «επακούμβηση» της κανονιοφόρου «Νικηφόρος» στα Ίμια από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής και ο εμβολισμός του πλοίου του Λιμενικού Σώματος Γαύδος από επίσης σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Το ότι σήμερα χρησιμοποιήθηκε ένα εμπορικό σκάφος δεν σημαίνει ότι άλλαξε κάτι καθώς θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το περιστατικό έγινε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων την στιγμή που η Κ/Φ «Αμαρτωλός» έκανε προγραμματισμένη περιπολία στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην συμμαχική επιχείρηση «Aegean Activity» για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο.

Η Τουρκία δεν θέλει την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας όποτε και όπως επιθυμεί.

Άλλωστε η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει μεγάλες ναυτικές δυνάμεις για την διεξαγωγή ασκήσεων με μεγαλύτερη αυτή απέναντι από την Χίο, την αποβατική άσκηση «Efes».

Συνεπώς ήταν έτοιμη να στείλει δυνάμεις σε περίπτωση «επέκτασης» του επεισοδίου.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=eb4D70RaSWE

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.