Οι σχεδιασμοί του τουρκόφρονου DEB

Οι σχεδιασμοί του τουρκόφρονου DEB

 Ο πρόεδρος του κόμματος των τουρκόφρονων της Θράκης DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς επισκέπτεται αλυτρωτικό σωματείο στη Γερμανία και φωτογραφίζεται με τα εμβλήματα της…θρακικής ανεξαρτησίας!

    Άλλο ένα ταξιδάκι λοιπόν για τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, για τον οποίο μόλις προχτές σας γράφαμε τα καθέκαστα από τις..βόλτες του στις Βρυξέλλες στις 27 και 28 Νοεμβρίου, στη μαζική εκείνη εκστρατεία κατασυκοφάντησης της χώρας μας. Φαίνεται λοιπόν πως ο λεγάμενος δεν γύρισε αμέσως πίσω, αφού στις 29/11/2012 τον βρήκαμε να επισκέπτεται τον «Σύλλογο Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (άλλο ένα παράρτημα της ABTTF) της γερμανικής πόλης Βίττεν. Εκεί τον υποδέχθηκε το Δ.Σ. του συλλόγου και ο πρόεδρος του Μεσούτ Χουσεΐν, που εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του DEB στον σύλλογο, ενώ ακόμη ενημέρωσε τους καλεσμένους για τις δραστηριότητες του συλλόγου, όπως τις δράσεις του τομέα γυναικών και του τομέα νεολαίας, καθώς και για τα μαθήματα τουρκικών και Κορανίου για παιδιά δημοτικού, που γίνονται με μεγάλη συμμετοχή.

    Στην ομιλία που εκφώνησε ο Τσαβούς (τη βρήκαμε στην ίδια την επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου και την παραθέτουμε σε μετάφραση από το tourkikanea.gr), είπε τα εξής ενδιαφέροντα για το DEB και φυσικά τον Αχμέτ Σαδήκ:

    «Αξιότιμοι συμπατριώτες μου. Σας φέρνω χαιρετίσματα από τη ωραία μας Δυτική Θράκη. Απόψε εδώ υπάρχουν άτομα που με ξέρουν και άλλα που δεν με ξέρουν. Ο Δρ. Σαδήκ Αχμέτ ίδρυσε το πρώτο πολιτικό κόμμα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης το κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης (Σεπτέμβριος του 1991). Στις 11/7/2012 εγώ ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς εξελέγην στην προεδρία του κόμματος.

    Την προεδρία στο κόμμα από το 1991 που ιδρύθηκε μέχρι το 1995 την άσκησε ο αείμνηστος Ηγέτης μας. Αφού έφυγε από ανάμεσα μας και μετά, λόγω του αντιδημοκρατικού πλαφόν του 3%,υπήρξε στροφή στα δύο μεγάλα κόμματα, και φυσικά ο Νο 1 λόγος για αυτό ήταν για να μπορέσει να σταλεί στην βουλή Τούρκος της Δυτικής Θράκης. Για αυτό για πολλά χρόνια το DEB βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Το 2010 μαζί με συντρόφους αναλάβαμε καθήκοντα, βαλθήκαμε να το ξαναστήσουμε με στόχο μια ισχυρή πολιτική οντότητα, διότι είδαμε πως στα 17 χρόνια που δίναμε τις ψήφους μας στα δύο μεγάλα κόμματα, δοκιμάσαμε αλλά δυστυχώς αυτοί μας θυμούνται μόνο στις εκλογές (τότε μας λένε είστε Τούρκοι), αλλά στα θέματα των μειονοτικών και πολιτικών δικαιωμάτων, εκτός από κάποιες βελτιώσεις, δεν μπορέσαμε να πάρουμε κανένα δικαίωμα μας.

    Εμείς είπαμε πως αυτό δεν πάει άλλο, και με την λογική πως αυτό το κόμμα μας αφέθηκε παρακαταθήκη, αρχίσαμε από το 2010 τη διαδικασία επανασύστασης και μέσα στα δύο αυτά χρόνια γυρνώντας χωριό-χωριό και συνοικία-συνοικία, γνωστοποιήσαμε το κόμμα DEB στον κόσμο μας. Δόξα τω Θεώ βρήκαμε μεγάλη στήριξη, αυτή τη στιγμή τα μέλη μας έχουν ξεπεράσει τα 5.000, και σας λέω πως όπου πάω σε κάθε χωριό και συνοικία, δεν έχουν ξεχάσει τον Ηγέτη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και το κόμμα DEB. Βρήκαμε μεγάλο ενθουσιασμό, που όταν τον αντικρίσαμε σκεφτήκαμε πως ¨Να η μειονότητα επιστρέφει στην ουσία της¨. Έτσι εμείς πηγαίνουμε και μιλάμε για το DEB στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Ρόδο, στην Κω, αλλά και στη Μητέρα Πατρίδα, σε Προύσα, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη».

    Και φυσικά εμείς να μην ξαναγίνουμε κουραστικοί και πούμε πάλι για τα…ποτάμια του τούρκικου χρήματος που ρέουν για την προπαγάνδα σε βάρος της χώρας μας και για όλα αυτά τα αναρίθμητα αλυτρωτικά σωματεία «Τούρκων Δυτικής Θράκης» που είναι σπαρμένα σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, για τα γραφεία, τα ενοίκια, τις πολλαπλές δράσεις, τις συνεχείς εκδηλώσεις, αλλά και όλα αυτά τα αλλεπάλληλα ταξίδια του προέδρου του DEB και των άλλων τουρκοφρόνων της Θράκης (που μάλλον δεν μπορούν να καλύπτονται από τις…ετήσιες συνδρομές των μελών)! Ας σταθούμε κυρίως στα αλυτρωτικά σύμβολα του τουρκο-σωματείου που επισκέφτηκε ο Τσαβούς και φωτογραφήθηκε πανευτυχής ανάμεσά τους.

 Και μιλάμε για το λογότυπο της ABTTF στον τοίχο πίσω του (που παραπέμπει εμμέσως στην ιδέα της…θρακικής ανεξαρτησίας), αλλά κυρίως βέβαια για τη γνωστή σημαιούλα μπροστά του (που τη…διαλαλεί ευθέως). Και αυτή η ιστορία είναι πια εδώ και πολύ καιρό συνεχώς επαναλαμβανόμενη για τους «Έλληνες πολίτες» της εν Θράκη προξενικής συμμορίας – μιας συμμορίας που βλέπουμε πόσο προκλητικά αρνείται πλέον να τηρήσει ακόμη και τα προσχήματα. Έτσι, μήπως και ξεχάσουμε δηλαδή έστω και για μια στιγμή ποια είναι όλα αυτά τα καθάρματα, για ποιο ξένο αφεντικό δουλεύουν, πώς υπονομεύουν την εθνική μας κυριαρχία στη Θράκη και ποια ευρύτερα ανθελληνικά σχέδια απεργάζονται…(proxeneio-stop.org)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.