ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Με παράνομες NAVTEX η Άγκυρα δεσμεύει Βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Με παράνομες NAVTEX η Άγκυρα δεσμεύει Βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Η Άγκυρα ανήγγειλε τη διεξαγωγή ασκήσεων από την Τετάρτη (19/09/2018) μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενεργοποιώντας τα παράνομα δεσμευμένα πεδία βολής στο κέντρο του Αιγαίου μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης, Λήμνου, Αη Στράτη, Σκύρου, Χίου, Ψαρών και μεταξύ Ικάριας, Πάτμου, Αμοργού- Δονούσας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη ναυσιπλοΐα και στην αεροπλοΐα στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, την Τρίτη (18/09/2018) οι Τούρκοι εξέδωσαν ναυτική οδηγία (NAVTEX) για την πραγματοποίηση άσκησης με πραγματικά πυρά σε περιοχή ανάμεσα στην Κύπρο και την Κρήτς, νοτίως του Καστελλόριζου σε περιοχή που ταυτίζεται με το κομμάτι εκείνο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που αμφισβητεί ευθέως η Τουρκία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Λευκωσία είχε ήδη εκδώσει την υπ’ αριθ. 304/18 NAVTEX, για τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις 19 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου σε εκτεταμένες περιοχές της Κυπριακής Ζώνης Ευθύνης, προκαλώντας την αντίδραση της Τουρκίας καθώς με τις δικές της NAVTEX επικαλύπτει τις περιοχές αρμοδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή των συγκεκριμένων περιοχών. Ειδικά σε ότι αφορά την περιοχή μεταξύ Κύπρου και Καστελόριζου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.