Tουρκία: Κατηγορεί για παραβίαση των συνόρων της τον Σταύρο Θεοδωράκη επειδή επισκέφθηκε το Αγαθονήσι

Tουρκία: Κατηγορεί για παραβίαση των συνόρων της τον Σταύρο Θεοδωράκη επειδή επισκέφθηκε το Αγαθονήσι

Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης παραβίασε τα σύνορα της γείτονας χώρας επειδή επισκέφθηκε το Αγαθονήσι!

Για …παραβίαση των συνόρων εγκαλεί τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Αμύνης της Τουρκίας Ουμίτ Γιαλίμ με δηλώσεις του που φιλοξενούνται σε πρωτοσέλιδο (!) άρθρο της Κεμαλικής εφημερίδας Σοζτσού.

Το «περιστατικό» ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο facebook σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τα πράγματα στο Αιγαίο να είναι πολύ πιο σοβαρά από όσο νομίζουμε.

Συγκεκριμένα ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε:

«Μια τρελή τρελή… παραβίαση!

Θυμάστε την επίσκεψή μου, τέλη Αυγούστου, στο Αγαθονήσι και στους Λειψούς;
Την θυμήθηκαν, πάντως, οι Τούρκοι! Και την Παρασκευή 28.9 στην εφημερίδα Sözcü με καταγγέλλουν γιατί παραβίασα τα σύνορα και ταυτοχρόνως καταγγέλλουν και την τουρκική «Στρατιά του Αιγαίου» γιατί δεν… αντέδρασε!

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:
«Παρά τη στήριξη της Τουρκίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις αυθάδειές της. Ο αρχηγός του κόμματος «Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης, μετέβη στο Αγαθονήσι [σ.σ. στο κείμενο της εφημερίδας αναφέρεται ως «Eşek»] και παραβίασε τα σύνορα στην περιοχή στην οποία είναι υπεύθυνη η Διοίκηση της Στρατιάς του Αιγαίου της Τουρκίας. Τι έκανε ο Εrdoğan, ο Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και ο Υπουργός Άμυνας Hulusi Akar; Τίποτα. Δεν έδωσαν ούτε καν μουσική «νότα» (σ.σ. λογοπαίγνιο με τη διπλωματική νότα) στην Ελλάδα».

Όλα αυτά είναι δηλώσεις του πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Αμύνης της Τουρκίας Ümit Yalım και φιλοξενούνται σε πρωτοσέλιδο (!) άρθρο του Rahmi Turan στην κεμαλική Sözcü! Τίτλος του δημοσιεύματος; «Η Τουρκία είναι κέντρο διερχομένων;».

Καλά, την ελληνική σημαία που κυματίζει στην κορφή του Αγαθονησίου κάνουν πως δεν τη βλέπουν… Τους 200 κατοίκους και τους ψαράδες μας που ζουν στο νησί, δεν τους βλέπουν από απέναντι; Ή τους θεωρούν και αυτούς διερχόμενους;

Και για να αφήσουμε τα λογοπαίγνια: Ίσως τα πράγματα στο Αιγαίο να είναι πολύ πιο σοβαρά από όσο νομίζουμε και το βλέμμα μας προς εκείνη την πλευρά των συνόρων πρέπει να είναι μόνιμο και άγρυπνο.

Δείτε την ανάρτηση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.facebook.com/TheodorakisStavros/posts/2095499197181543

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.