ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η Ελλάδα απέσυρε την φρεγάτα «Έλλη» από την SNMG2 ως διαμαρτυρία για αποδοχή από ΝΑΤΟ τουρκικών διεκδικήσεων σε Αιγαίο!

Η Ελλάδα απέσυρε την φρεγάτα «Έλλη» από την SNMG2 ως διαμαρτυρία για αποδοχή από ΝΑΤΟ τουρκικών διεκδικήσεων σε Αιγαίο!

Τέσσερις ημέρες έμειναν μέχρι την ολοκλήρωση της τουρκικής άσκησης «Μπλε Φάλαινα» (“Mavi Balina”) και η Τουρκία εξακολουθεί να μην έχει αφαιρέσει από το χάρτη της αεροναυτικής άσκησης περιοχές του FIR Αθηνών που έχει συμπεριλάβει πραγματοποιώντας σωρεία παραβάσεων με την αποδοχή του ΝΑΤΟ, προκαλώντας την απόσυρση της φρεγάτας «Έλλη» (F450) από τη ΝΑΤΟική Δύναμη SNMG2​ της Μεσογείου.

Στην άσκηση εκτός από το τουρκικό Ναυτικό συμετέχει και η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ, αλλά χωρίς τη συμμετοχή της φρεγάτας του ΠΝ «Έλλη», όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, καθώς η Άγκυρα ενέταξε περιοχές του FIR Αθηνών, κάτι που ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ Yasar Guler, το απέδωσε σε «λάθος».

Φυσικά μόνο «λάθος» δεν ήταν και μάλιστα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης έθεσε το θέμα στον Τούρκο ομόλογό του για να εισπράξει την… συμπάθεια του Τούρκου αρχηγού

Για την άσκηση η Τουρκία κινητοποίησε 4 φρεγάτες, 5 υποβρύχια, δύο κορβέτες, ένα πλοίο υποστήριξης, ένα περιπολικό, 3 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών, 6 ελικόπτερα, ένα πλοίο διάσωσης υποβρυχίων και μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας.

Η Ελλάδα διέταξε ως εκ τούτου το πλοίο να αποσυρθεί προσωρινά από την ΝΑΤΟική Δύναμη.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται, στη Ρόδο και θα επανενταχθεί στη ΝΑΤΟική Δύναμη μόλις τελειώσει η άσκηση ή νωρίτερα εάν διορθωθεί το «λάθος» από την Άγκυρα: Δηλαδή… ποτέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.