Κυβερνοπόλεμος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων χάκερ με φόντο τις «θερμές» ελληνοτουρκικές σχέσεις (φώτο)

Κυβερνοπόλεμος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων χάκερ με φόντο τις «θερμές» ελληνοτουρκικές σχέσεις (φώτο)

Στο πλαίσιο του ιδιότυπου κυβερνοπόλεμου που έχει ανοίξει μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων χάκερ, «έπεσε» η σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών σε μία «θερμή» μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας μας.

Αμέσως μετά τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα τότε ισχύει η απειλή πολέμου (casus belli) και την απάντηση του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος έστειλε το μήνυμα ότι η απόφαση για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης εναπόκειται αποκλειστικά στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί μια σειρά από κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος της Τουρκίας από τους Έλληνες Anonymous ως απάντηση σε επιθέσεις που είχε εξαπολύσει ομάδα Τούρκων χάκερ σε ελληνικές ιστοσελίδες.

Στην τελευταία τους επίθεση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, οι Anonymous Greece στράφηκαν κατά της τουρκικής τράπεζας «Bank Asya» καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση στην ιστοσελίδα της bankasya.com.tr.

Το βράδυ της Δευτέρας, έριξαν την ιστοσελίδα του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου «Yirmidört Tv – 24 TV Canlı izle» yirmidort.tv, την ιστοσελίδα του Διεθνούς Αεροδρομίου Ατατούρκ ataturkairport.com (παραμένει εκτός λειτουργίας), την ιστοσελίδα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού dzkk.tsk.tr και την ιστοσελίδα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας hvkk.tsk.tr.

Την Κυριακή, εκτός λειτουργίας τέθηκε και η ιστοσελίδα του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, tccb.gov.tr.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.