Με κάθε τρόπο επιχειρούν να συντηρήσουν το θερμόμετρο της έντασης οι Τούρκοι.

Μετά τις χθεσινές υπερπτήσεις πάνω Μεγίστη και τη Στρογγύλη τώρα δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων οι προκλήσεις μεταφέρθηκαν στο διαδίκτυο.

Τουρκικά ΜΜΕ φιλοξενούν… «ρεπορτάζ» από υποτιθέμενους «άγνωστους» Τούρκους χάκερ οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «κυβερνοπολεμιστές επιδρομείς» και αναφέρουν ότι κατάφεραν να χακάρουν την ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ωστόσο το ΥΠΕΞ διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς και πηγές σημειώνουν ότι η ιστοσελίδα όσο και τα μέιλ του ουδέποτε έπαψαν να λειτουργούν.

«Μπορεί μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικά, τα νεύρα μας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια και τους υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία μια μέρα θα επαναληφθεί» αναφέρουν επίσης οι Τούρκοι χάκερ υπαινισσόμενοι την Μικρασιατική καταστροφή, φυσικά όλα αυτά υπό τις “ευλογίες” της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα, που συνοδεύονται και από σχετικά βίντεο, οι Τούρκοι «πειρατές» του Διαδικτύου ισχυρίζονται πως έσπασαν τους κωδικούς και μπήκαν σε ελληνικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς και στη σελίδα του υπουργείου, ενώ προαναγγέλλουν επιθέσεις και σε Μέσα Ενημέρωσης, «αν συνεχίσει την τακτική των προκλήσεων η ελληνική κυβέρνηση».

Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ξεκαθαρίζει, μέσω κύκλων, ότι τόσο η ιστοσελίδα όσο και τα μέιλ του ουδέποτε έπαψαν να λειτουργούν, διαψεύδοντας τους Τούρκους “κυβερνοπολεμιστές επιδρομείς».

Οι ίδιοι ελληνικοί κύκλοι διαβεβαίωναν και πως αν ποτέ συμβεί κάτι, αντιμετωπίζεται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το θέμα βέβαια δεν είναι εάν έπεσε ή όχι η σελίδα του ΥΠΕΞ, αλλά το γεγονός ότι η Άγκυρα δεν χάνει ευκαιρία πλέον προκειμένου να δημιουργεί συνεχή αναταραχή μιλώντας για «ελληνικές προκλήσεις» οι οποίες θα απαντηθούν κατάλληλα σε οποιοδήποτε επίπεδο.