Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη»!

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη»!

H Άγκυρα προχώρησε σε μια πρωτοφανή δήλωση με την οποία όχι μόνο κάνει αναφορά εκ νέου σε τουρκική μειονότητα στην ελληνική δυτική Θράκη αλλά και ότι «θα προστατέψει τα δικαιώματά της»

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι η χώρα του είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ελλάδα για την παράδοση στη γείτονα των Γκουλενιστών που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και για την προάσπιση της τουρκικής «μειονότητας» στη δυτική Θράκη.

«Με την Ελλάδα προσπαθούμε να επιλύουμε τα θέματα μέσω διαλόγου. Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε με αποφασιστικότητα από την Αθήνα την επιστροφή όσων συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση FETO (Γκιουλενιστές) και να προστατεύουμε τα δικαιώματα της ‘τουρκικής μειονότητας’ της δυτικής Θράκης».

Σημειώνεται ότι πριν από δύο μήνες ο M.Tσαβούσογλου χαρακτήρισε «Τούρκους» τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι όπως η Ελλάδα δεν εφαρμόζει αποφάσεις του ΕΔΑΔ για την Δυτική Θράκη έτσι μπορεί να κάνει και η Τουρκία όπως θα κρίνει κατά περίπτωση!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή την φορά όμως η Τουρκία προχώρησε σε παρεμβατική δήλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.