Τουρκικά μαχητικά πάνω από Καστελόριζο, Ρω και Στρογγύλη

Τουρκικά μαχητικά πάνω από Καστελόριζο, Ρω και Στρογγύλη

Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πριν από λίγο πάνω από τα ελληνικά νησιά της Μεγίστης, της Στρογγύλης και της Ρω πετώντας σε ύψος 26.000 ποδών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΑ

THN 25 IAN 2019 ΣXHMATIΣMOΣ 2 TOYPKIKΩN A/Φ F-16, EIΣHΛΘE ΣTO FIR AΘHNΩN THN 10:48 KAI THN 10:58 ΠPAΓMATOΠOIHΣE YΠEPΠTHΣH ANΩΘEN N. MEΓIΣTH KAI N. PΩ, ΣTA 26.000 FT, EΞEPXOMENOΣ TOY FIR AΘHNΩN THN 11:07. AKOΛOYΘΩΣ THN 11:24 EIΣHΛΘE EK NEOY ΣTO FIR AΘHNΩN KAI THN 11:26 ΠPAΓMATOΠOIHΣE YΠEPΠTHΣH ANΩΘEN N. ΣTPOΓΓYΛH ΣTA 22.000 FT, EΞEPXOMENOΣ TOY FIR AΘHNΩN THN 11:33

Eίναι η 2η φορά που πετούν πάνω από τα συγκεκριμένα νησιά μετά τις εορτές των Χριστουγέννων. Αυτό είχε να συμβεί από το 2013.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το pronews.gr το Πολεμικό Ναυτικό με αφορμή τις ασκήσεις ρουτίνας “Αστραπή” και “Βροντή” παρέταξε μεγάλο μέρος της δύναμης του στο Αιγαίο τα τελευταία 24ωρα.

Πιο αναλυτικά, κατ’οπιν εντολής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ναυάρχου Ε.Αποστολάκη, ανέπτυξε στο Αιγαίο το 60% των κύριων και δευτερευουσών μονάδων επιφανείας που διαθέτει, παρατάσσοντας μία ιδιαίτερα ισχυρή δύναμη πυρός στο αρχιπέλαγος.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία κατά ευτυχή συγκυρία στην παρούσα φάση έχει “συγχωνευτεί”, εκτιμά ότι η Άγκυρα θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την διχόνοια που έχει σπείρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε στο διάγγελμα του και ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, με αφορμή το σκοπιανό και την συμφωνία των Πρεσπών και πιθανόν να επιχειρήσει να το εκμεταλλευτεί.

Όπως δήλωσε χτες ο Υπουργός Εθνικης Άμυνας, Ε.Αποστολάκης, “οι στιγμές είναι κρίσιμες” και όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι από τώρα μέχρι τον Απρίλιο εισερχόμαστε σε “hot zone” θερμού επεισοδίου.

Ειδικά αυτή την στιγμή, πριν την επίσκεψη Α.Τσίπρα στην Αγκυρα όπου θα συζητήσει την αποστρατικοποίηση των Δωδεκανήσων και την υφαλοκρηπίδα που συνιστά το σύμπλεγμα της Μεγίστης, το χρονικό σημείο είναι ιδανικό για να αιφνιδιαστεί η ελληνική πλευρά και να καθίσει εν συνεχεία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων “σφαγμένη”.

Να σημειώσουμε κάτι σημαντικό:

Οι επάκτιες πυροβολαρχίες των βλημάτων εδάφους-επιφανείας ΜΜ-40 & MM-38 Exocet που βρίσκονται τοποθετημένες σε πέντε ή έξι νησιά του Αιγαίου έχουν αυξήσει επίπεδο επιφυλακής τους, όχι τόσο σε ότι αφορά την στοχοποίηση τουρκικών πλοίων που αυτή είναι δεδομένη, αλλά τα μέτρα ασφαλείας των εκτοξευτών εγκαταστάσεων που είναι αποθηκευμένοι οι εκτοξευτές αλλά και των σημείων που πρόκειται να αναπτυχθούν τα οποία είναι και αυτά προκαθορισμένα, φοβούμενοι προληπτικές τουρκικές ειδικές επιχειρήσεις καταστροφής των συστοιχιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.