ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Tώρα που έφυγε ο Π.Καμμένος θα τα βρούμε μια χαρά μεταξύ μας με τον Τσίπρα» λένε οι Τούρκοι!

«Tώρα που έφυγε ο  Π.Καμμένος θα τα βρούμε μια χαρά μεταξύ μας με τον Τσίπρα» λένε οι Τούρκοι!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ό,τι μπορούσε για να επιστραφούν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες Γκιουλενιστές και αυτό το αναφέρει η τουρκική Χουριέτ, προκαλώντας εύλογες απορίες για το πόσο «πρόθυμος» θα είναι ο Α.Τσίπρας για να συζητήσει και άλλα πράγματα κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα.

«Η αποχώρηση του τέως υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου από το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο δίνει σίγουρα ελπίδες για ‘’ενισχυμένες συνομιλίες’’ μεταξύ των δύο χωρών» προσθέτει η εφημερίδα θεωρώντας πως ο Π.Καμμένος αποτελούσε ένα εμπόδιο για πιο… «φιλικές» συζητήσεις.

Παράλληλα, αναφέρεται πως θα τεθεί προς συζήτηση το θέμα της Δυτικής Θράκης.

«Σχεδόν σίγουρη» είναι η Τουρκία πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ότι μπορούσε, «προσπάθησε σκληρά», ώστε οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που το καλοκαίρι του 2016 ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, να επιστραφούν στην Άγκυρα. Αυτό επισημαίνει σε άρθρο της η εφημερίδα Χουριέτ, λίγο πριν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα.

«Ο Ερντογάν και ο Τσίπρας θα συζητήσουν επίσης και για τους φυγάδες Τούρκους στρατιώτες στους οποίους δόθηκε άσυλο, παρά το ότι επιχείρησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση με πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016. Η Τουρκία ήταν σχεδόν σίγουρη πως ο Τσίπρας προσπάθησε σκληρά να ανατρέψει την κατάσταση και να τους εκδώσει», γράφει ο αρθρογράφος Σερκάν Ντερμιτάς.

«Ο Ερντογάν, που επισκέφθηκε την Δυτική Θράκη το 2017, σίγουρα θα θέσει τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας, ενώ ο Τσίπρας θα απαιτήσει σίγουρα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης», συνεχίζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το άρθρο, που διαπνέεται από μια αίσθηση αισιοδοξίας πως η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν θα έχει θετικά αποτελέσματα και πως η συγκυρία επιτρέπει βελτίωση των σχέσεων, επισημαίνει ακόμα πως ο Έλληνας πρωθυπουργός φτάνει στην Άγκυρα αμέσως μόλις «πέρασε» από την ελληνική Βουλή την Συμφωνία των Πρεσπών για τα Σκόπια: «Έρχεται λίγες ημέρες αφότου η ελληνική Βουλή ενέκρινε το τέλος της διαμάχης για το όνομα της Μακεδονίας, που άλλαξε το όνομά της σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Ο Τσίπρας αντιστάθηκε στον ακροδεξιό του εταίρο, οι υπουργοί του οποίου αποχώρησαν από την κυβέρνηση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κέρδισε στο τσακ την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και υπονόησε πρόωρες εκλογές την άνοιξη. Η Τουρκία, που πάντα υποστήριζε την είσοδο της Μακεδονίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καλωσόρισε ένθερμα την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.