Τουρκική Σαμπάχ: «Τούρκοι εθνικιστές ζητούσαν από τον Ερντογάν να πάρει νησιά από την Ελλάδα – Επεδίωκαν πόλεμο»

Τουρκική Σαμπάχ: «Τούρκοι εθνικιστές ζητούσαν από τον Ερντογάν να πάρει νησιά από την Ελλάδα – Επεδίωκαν πόλεμο»

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ επισημαίνει σε άρθρο της για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία πως Τούρκοι εθνικιστές έστησαν παγίδα στον Ερντογάν και του ζητούσαν να πάρει νησιά από την Ελλάδα.

«Προδότες» αποκαλεί τους εθνικιστές της Τουρκίας ο αρθρογράφος Ενγκίν Αρντίτς.

Σε άρθρο που έγραψε με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπλη και δημοσιεύεται στη φιλοκυβερνητική Σαμπάχ, επισημαίνει ότι ακόμα και αν οι αμοιβαίες επισκέψεις δεν λύσουν τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, είναι σημαντικές για την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις τους.

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρει ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με τους Έλληνες:

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ των πολιτών μας. Αυτοί που δημιουργούν τα θέματα είναι οι φασίστες. Οι Τούρκοι και οι Έλληνες φασίστες. Οι Τούρκοι φασίστες (εθνικιστές) είχαν στήσει παγίδα στον Ερντογάν… Πίστευαν ότι θα τον προκαλούσαν και θα τον παρέσυραν σε αυτήν… Ζητούσαν κάποια νησιά από την Ελλάδα… Κάποιοι αναφέρονταν σε 14 κι άλλοι που δεν τους έφτανε αυτό ζητούσαν 214. Επέμεναν για ένα νησί. Την Ψέριμο...

Προσπαθούσαν να φέρουν την Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου με την Ελλάδα και επεδίωκαν η Τουρκία, που έχει προβλήματα στα νοτιοανατολικά της, να έχει προβλήματα επίσης και στα δυτικά. Κι αν ήταν δυνατόν να την αναγκάσουν να πολεμάει σε δύο μέτωπα. Έτσι οι ΗΠΑ θα επενέβαιναν λέγοντας ότι “υπάρχει σύγκρουση στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ”. Μήπως αυτός ήταν και ο στόχος; Αυτό συνιστά προδοσία κατά της πατρίδας. Αυτό το έπραξαν οι Τούρκοι εθνοσοσιαλιστές. Αυτοί που περιφέρονται με το προσωπείο των Κεμαλιστών…».

Επίσης, ο αρθρογράφος κατηγορεί και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υποστήριξε αυτές τις προβοκάτσιες. Όπως τονίζει, ήθελε νησιά και ο Κιλιτσντάρογλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Ερντογάν όμως δεν παρασύρθηκε. Έτσι πέρασε κι αυτή η φάση. Παράτησαν τη “φιλολογία” των νήσων και τώρα προσπαθούν να τον χτυπήσουν με τις τιμές της μελιτζάνες και τα ξερά κρεμμύδια. Η πιο αισχρή εχθρότητα κατά της Τουρκίας είναι η υποκρινόμενη, η κρυφή που φοράει το προσωπείο “του εθνικισμού”. Όπως τους Γικουλενιστές που προσπαθούν να παρουσιάζονται ως Κεμαλιστές… », καταλήγει ο Ενγκίν Αρντίτς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.