Νέα πρόκληση από Μ.Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο»

Νέα πρόκληση από Μ.Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο»

Σε ομιλία του στην Αλικαρνασσό, σε συνάντηση με εκπροσώπους ΜΚΟ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σημείωσε ότι η χώρα του διατηρεί όλα τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, ενώ ανέφερε ότι η Αγκυρα συζήτησε με την Αθήνα για όλα τα ζητήματα.

«Στο Αιγαίο τώρα… Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να προστατεύει τα δικαιώματά της, στην τελευταία επίσκεψη συμφωνήσαμε με την Ελλάδα, όσον αφορά τις διερευνητικές συνομιλίες, όπου συζητούμε όλα τα θέματα, να επανεργοποιηθούν οι μηχανισμοί για την μη κλιμάκωση της έντασης», είπε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου, επιβεβαιώνοντας ότι και τα δύο γεωτρύπανα, ο «Πορθητής» και το «DeepSea Metro-1», θα πραγματοποιήσουν έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου στα νότια της Κύπρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στο θέμα του φυσικού αερίου και τα αποθέματα γύρω από την Κύπρο, δυστυχώς άρχισαν γεωτρήσεις παρά το ότι επιμείναμε να μην προβούν σε μονομερείς ενέργειες και παρά το αίτημά μας να τεθούν πρώτα υπό εγγύηση τα δικαιώματα και των τουρκοκύπριων. Τώρα το γεωτρύπανό μας ο “Πορθητής” πραγματοποιεί γεώτρηση στα ανοιχτά της Αττάλειας. Θα το στείλουμε όμως κατευθείαν νοτίως της Κύπρου. Το ίδιο και το δεύτερο γεωτρύπανό μας, που θα έρθει τις επόμενες μέρες, θα το στείλουμε εκεί. Θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις σε εκείνη την περιοχή. Γίνονται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, πραγματοποιούνται σεισμικές έρευνες και θα προβούμε σε γεώτρηση στοχευμένα στα σημεία που έχουμε εντοπίσει», ανέφερε σχετικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.